Épül a Közösségek Otthona

Jövő év tavaszára egy új közösségi térrel bővül a város. Az Érd-Újváros Római Katolikus Plébánia Karolina utcai ingatlanján a napokban kezdődött az építkezés, melynek végeztével egy egyházi és világi rendezvények megtartására is alkalmas létesítmény áll majd lakosság szolgálatába.

Hasonló tartalmaink:

Az alap kiásva, a beton köt, így néhány napig a munkások is pihenőre vonulhattak a múlt héten kezdődött és várhatóan jövő év márciusában befejeződő építkezésen. A “Közösségek Otthona” névre keresztelt, háromszáz négyzetméteres, kétszintes és akár több mint száz fő befogadására is alkalmas épület megvalósulása egy régi terve volt a helyi egyházközségnek.

A tervezés során felmerült a templom átépítésének a lehetősége is, de bonyolultsága okán később mégis az új létesítmény mellett döntöttek. Hajdú Ferenc, katolikus plébános elmondta, a régi és az új épület ugyan össze lesz kötve, de ez mégsem tekinthető a templom bővítésének. Ugyanakkor ez a megoldás, így is sok-sok korábbi problémára, így például az akadálymentesítésre is megoldást ad.

A közel negyvennyolc millió forint értékű beruházás a saját forrás mellett pályázati és az önkormányzat által biztosított pénzekből állt össze. Hajdú Ferenc úgy fogalmazott, noha a “Közösségek Otthona” sok szempontból kapcsolódik az egyházhoz, az új közösségi tér mégsem csak a híveknek készül, bárkinek, aki talál magának kedvére való programot.

Címkék