Magyar bajnok az érdi sakkozó kislány

Alig múlt nyolc esztendős Petrovics Lilla Janka, de már elmondhatja magáról, hogy ötesztendőnyi sakkozói múlt van a háta mögött. Az érdi kislányt apukája tanította meg az első lépésekre, idén pedig már magyar bajnokságot nyert korosztályában.

Hasonló tartalmaink:

Petrovics Lilla Janka a Gárdonyi Géza Általános Iskola első osztályos diákja. Jó tanulónak számít, hiszen kitűnő lett a bizonyítványa apukája elmondása szerint. Emellett pedig van egy komoly hobbija, ami nem más, mint a sakk. Óvodás korában nyerte első versenyét, ma pedig már egyéni korosztályos magyar bajnoknak vallhatja magát. Az ob-t Balatonlellén rendezték a közelmúltban, ahol az U8-as korcsoportban mindenkinél jobbnak bizonyult.

A magyar bajnoki cím további lehetőségeket teremtett Lilla számára, mert győzelmének köszönhetően részt vehet az augusztus 17-én kezdődő csehországi Európa-bajnokságon. A prágai sakktornán a hazai bajnoksághoz hasonlóan a nyolcévesek számára meghirdetett korosztályban ül majd asztalhoz.

Lilla felkészítésében a saját családján túl Csom Etelka játszik jelentős szerepet. Ő amolyan külön tanárként tréningezi minden héten az érdi sakkozó palántát. A gyakorlási és versenyzési lehetőségek hamarosan tovább bővülnek számára, ugyanis a következő szezontól egy fővárosi klub színeiben, a magyar csapatbajnokságban is kamatoztathatja tudását.

Címkék