Megkezdték a hulladékszigetek felszámolását

A háztól szállított szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével az ÉTH megkezdte a város területén kialakított hulladékszigetek felszámolását. Sajnos azonban ezt követően az kezdett gyakorlattá válni, hogy ahol megszüntették a korábbi szelektív szigeteket – egyesek a környéken kihelyezett ruhagyűjtő konténereket szemelik ki arra a célra, hogy megszabaduljanak a szeméttől.

Hasonló tartalmaink:

A megszokás ugyanis „nagy úr”, így mostanában a ruhagyűjtők körül keletkeznek újabb, illegális szeméthalmok. Legutóbb a Szövő utcai és Törökbálinti úti konténerek mellé helyeztek ki ismeretlenek óriási mennyiségű vegyes, bomló, bűzös hulladékot. Erre az érdi polgárőrök figyeltek fel járőrözés közben. Ők ugyanis rendszeresen ellenőrzik a városban még működő és a már megszűnt hulladékszigeteket. Az Érdi Polgárőrség munkatársai az általuk észlelt illegális hulladékot bejelentik az Érdi Közterület-fenntartó Intézménynek amely gondoskodik a hely kitakarításáról.

Sike Attila, az Érdi Közterület-felügyelet csoportvezetője az Érd Tv-nek nyilatkozva elmondta: már kezdeményezték, hogy a Vöröskereszttel együttműködve, számoltassák fel a felesleges, vagy nem megfelelő területre kihelyezett ruhakonténereket.

Macsotay Tibor, a helyi polgárőrség vezetője úgy véli, ezeket a konténereket forgalmas utcákban és tereken érdemes kitenni, ott ahol sokan megfordulnak és szem előtt vannak, mert így az illegális szemetelőket visszatartja a szabályszegéstől.

A múlt héten az ÉTH munkatársai elszállították a Szövő utcai fehér ruhagyűjtő konténerek körül elhelyezett szemetet és kitakarították a területet, de kérdés, hogy amennyiben maradnak a ruhagyűjtő edények, vajon meddig marad tiszta a környezetük is? Fontos lenne, hogyha a lakosság is segítene az illegális szemétlerakók elfogásában. Ezért a közterület-felügyelet vezetője arra kéri a lakosokat, hogy amennyiben szabálysértést észlelnek, azt idejében jelentsék be a 06-30-2000-890 vagy a 06-30-621-2596 telefonszámon! Csak a tettenéréssel, vagy azonosításra alkalmas, használható adatokkal tudják elfogni az elkövetőket.

A helyszíni bírság 50 ezer forint, ha közigazgatási eljárásra kerülne sor 200 ezer, céges elkövetés esetében pedig akár félmillió forintig is elmehet a pénzbüntetés.

Címkék