Sárosi Laura is elkezdi
Sárosi Laura is elkezdi

Egyedüli magyar tollaslabdázóként elkezdi szereplését az Érdi VSE növendéke, Sárosi Laura a riói ötkarikás játékokon.

Hasonló tartalmaink:

A néhány éve a pécsi Multi Alarm SE-hez igazoló és tanulmányait is a Baranya megyei székhelyen folytató Sárosi Laura augusztus 11-én kezdi meg szereplését a XXXI. Nyári Ötkarikás Játékokon a Rio de Janeiró-i Riocentro négyes pavilonjában.

A női egyes tollaslabda-versenyen 39 indulót tizenhárom háromfős csoportra osztottak, a világranglistán 65. helyezett Sárosi az M-jelű trióba került a listán tízedik indiai Pusarla Venkata Sindhu, valamint huszadik helyen álló kanadai Michelle Li mellé. A csoportokból az A, az E és a P-jelű csoportok győztese automatikusan a legjobb nyolc közé jut, míg a további tíz hármasból a csoportgyőztesek küzdenek meg egymással, akik közül öten jutnak a nyolc közé.

sarosiolimpiaifalu

Sárosi Lauráé az eddigi legjobb kép az olimpiai faluból.

Sárosi Laura olimpiai kvalifikációja nem volt épp zökkenőmentes, hiszen a franciaországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon ellenfelének, a német Karin Schnaasenak elszakadt a cipője, amely után Sárosi odaadta tartalék cipőjét. A szabályok értelmében, Schnaase nem hagyhatta volna el a játékteret, hogy cipőt váltson, ha megtette volna, akkor kizárják és Sárosi jut tovább.
A tárnoki lány tettével nehéz helyzetbe hozta magát a kvalifikációt illetően, s úgy tűnt, hogy kikerül a kvótás helyekről, majd felvetődött, hogy nemes cselekedete miatt a fair play szellemében kap szabadkártyát, ám erre nem volt szükség, hisz végül ranglistás helyezése alapján szerzett indulási jogot.

sarosinadal

Rafael Nadal, spanyol teniszező is felkérte egy szelfire.

Néhány hete azonban valamilyen gyulladás volt a szervezetében, ami miatt kórházba is került, ezt követően azonban egy néhány napos infúziós, jegeléses antibiotikum kúra után augusztus 4-én indult el a brazil nagyvárosba, ahol részt vett a megnyitó ünnepségen is.

Sárosi Laura augusztus 11-én magyar idő szerint 15.00 óra környékén kezd Rióban indiai ellenfelével, majd a második fordulóban 13-án, szombaton 21.30 tájékán lép pályára a kanadai Michelle Li-vel szemben.

Fotó: mixonline.hu, Sárosi Laura Instagram oldala.

Címkék