Úton a nyolcadik győzelem felé; az első hazai meccs

Az Érdi VSE labdarúgó csapata nyolcadik győzelmére készül az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában az Andráshida SC otthonában. Az ÉRD női kézilabda csapata pedig hazai pályán debütál az új, 2016/2017-es évadban. A hétvége sportprogramja.

Hasonló tartalmaink:

 

Kézilabda

Két győztes találkozik. Az ÉRD női kézilabdázói az Ipress Center Vác együttesét fogadják szeptember 24-én, 18 órától az ÉRD Arénában. Szabó Edináék az első körben idegenben győzték le 31–27-re a Siófok KC-t, míg a Vác hazai környezetben kiütéses, 44–21-es sikert könyvelhetett el az újonc Elios Kispest NKK ellen. Az ÉRD–Ipress Center Vác találkozót Hargitai Gábor és Markó Gábor vezetik.

A Budaörs a második fordulóban másodszor lép pályára hazai pályán, miután szeptember 23-án, pénteken a DVSC-TVP-t látja vendégül 18 órától a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnokban. Mihály Attiláék az első körben az FTC-Rail Cargo Hungariától kaptak ki 33–25-re, míg a Debrecen 31–19-re verte a Békéscsabát.

Az utánpótlásgárdák közül az ÉRD junior 16 órától, az ifjúsági 14 órától kezd a dunakanyariak ellen az ÉRD Arénában. Szombaton az U11-es gárda a Kovács László régió C-csoportjában Budaörsön lép pályára kétszer is, előbb 10:20-tól a Százhalombattai VUK SE, majd 12:20-ról a Szentendrei NKE ellen játszanak.

Szeptember 25-én, vasárnap a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában a Kiemelt Serdülő Bajnokságban (KSB) 10 órától az ÉRD a Csepel DSE-vel, 12 órától az Országos Serdülő Bajnokságban (OSB) az ÉRD 2 a Pázmándi NKSE-vel találkozik.

A Pest megyei junior bajnokságban az ÉRD Salgótarjánban csap össze 11 órától a Madách Imre DSE-vel, míg a budapesti felnőtt bajnokságban a XVI. kerületi MKSE ellen lép pályára az ÉRD II 12 órától.

szeptember 23., péntek:
18.00, Budaörsi Városi Sportcsarnok: Budaörs–DVSC-TVP
16.00, junior: Budaörs–DVSC-TVP
14.00, ifjúsági: Budaörs–DVSC-TVP

 

szeptember 24., szombat:
18.00, ÉRD Aréna: ÉRD–Ipress Center Vác
16.00, junior: ÉRD–Ipress Center Vác
14.00, ifjúsági: ÉRD–Ipress Center Vác
10.20, U11, Kovács László régió, C-csoport, Budaörsi Városi Sportcsarnok: Százhalombattai VUK SE–ÉRD
12.20: ÉRD–Szentendrei NKE

 

szeptember 25., vasárnap:
10.00, Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, KSB: ÉRD–Csepel DSE
11.00: Salgótarján, Pest megyei női junior: Madách Imre DSE–ÉRD
12.00, Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, OSB: ÉRD 2–Pázmándi NKSE
12.00, Budapesti felnőtt, Újlak utcai Általános Iskola: XVI. kerületi MKSE–ÉRD II

 

Labdarúgás

A százszázalékos az ötvenszázalékos otthonában. A hét meccséből mindet megnyerő Érdi VSE labdarúgó csapata az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában a TARR Andráshida SC otthonában lép pályára. A zalai csapat felemás szezont tudhat eddig maga mögött, hiszen hét meccséből hármat nyert egy döntetlen és három vereség mellett. Négy hazai mérkőzésén háromszor győzött, csak a Kaposvár ellen hullajtott pontokat. Ezzel szemben az Érdi VSE idegenben már az FC Ajkát (3–1), az ETO FC Győrt (2–1) és a Csepel FC-t (3–2) is legyőzte.

A hétközi Magyar Kupa mérkőzésen az érdiek simán, 6–0-ra verték a Taksonyt, míg az Andráshida 3–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a másodosztályú Balmazújvárostól.

Az érdiek szombaton 16 órakor kezdenek.

A Diósd vasárnap 16 órától a Puskás Akadémia FC második csapata ellen lép pályára. Nahóczky Attiláék nincsenek túlságosan jó passzban, két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel fogadják 4-0-3-as mérleggel álló felcsútiakat. A hét közben a Diósd búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől, miután a megyei elsőosztályban szereplő Bácsalmási PVSE 3–1-refelülmúlta őket, míg a PAFC második csapata nem lépett pályára a kupában.

A Merkantil Bank Liga NB II tizenegyedik fordulójában a Budaörs vasárnap 16 órától ideiglenes hazai pályáján, Csákváron látja vendégül a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC-t.

A Pest megyei első osztályban a Százhalombattai LK szeptember 25-én, 16 órától fogadja a Maglódi TC-t, míg a megye II déli csoportját vezető Törökbálinti TC szombaton 16 órától a 13. helyezett Gyáli BKSE ellen lép pályára honi környezetben.

A megyei harmadosztály délnyugati csoportjában szombaton 16 órától a Tárnok KSK a Diósdi TC-t fogadja, amely egyébként is térségi rangadó, de annak tükrében, hogy a tárnokiak négy meccs után két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, a diósdiak pedig három meccs után (a negyedik fordulóban szabadnaposak voltak) két győzelemmel és egy vereséggel állnak, mindenképp jó mérkőzésre van kilátás.

A Dunafüred-Százhalombatta az éllovas FC Dabas III-t fogadja vasárnap 16 órától, amikor az Érdi VSE II a Kiskunlacháza SE-t, a Sóskúti SKE pedig a Dunaharaszti MTK II-t látja vendégül.

Az Érdi VSE utánpótlás gárdái közül az U19 szombaton délben, az U17 10 órakor játszik az Ercsi úti sporttelepen a Dunaújvárosi PASE-val az NB III középnyugati csoportjának ötödik fordulójában.

 

Az Érdi VSE női labdarúgó csapata újabb hazai mérkőzésre készül. Hegedűs Csaba lányai a Pest megyei bajnokság nyugati csoportjában szeptember 25-én a Szigetszentmiklósi TK-t fogadják.

 

Szeptember 24., szombat:

16.00, NB III, Nyugati csoport, 8. forduló: TARR-Andráshida SC–Érdi VSE
16.00, Pest megyei 2. osztály, déli csoport, 7. forduló: Törökbálinti TC–Gyáli BKSE
16.00, Pest megyei 3. osztály, délnyugati csoport, 5. forduló: Tárnok KSK–Diósdi TC
10.00, U17, NB III, középnyugati csoport, 5. forduló: Érdi VSE–Dunaújvárosi PASE
12.00, U19, NB III, középnyugati csoport, 5. forduló: Érdi VSE–Dunaújvárosi PASE

Szeptember 25., vasárnap:

16.00, Merkantil Bank Liga, NB II, 11. forduló, Csákvár: Budaörs–Nyíregyháza Spartacus FC
16.00, NB III, nyugati csoport, 8. forduló: Diósd–Puskás Akadémia FC II
16.00, Pest megyei 1. osztály, 7. forduló: Százhalombattai LK–Maglódi TC
16.00, Pest megyei 3. osztály, 5. forduló: Dunafüred-Százhalombatta–FC Dabas III; Érdi VSE II–Kiskunlacháza SE; Sóskúti SKE–Dunaharaszti MTK II
12.00, Pest megyei női bajnokság, nyugati csoport, 2. forduló: Érdi VSE–Szigetszentmiklósi TK
13.00, Pest megyei női bajnokság, nyugati csoport, 2. forduló: Tárnok KSK–Piliscsaba SE

 

Vízilabda

Hazai pályán kezdenek a pólósok. A Szívós István nevét viselő 2002-es gyermekbajnokság B-csoportjában kezd a Budapesti Honvéd-Érd vízilabda csapata az ÉRD Arénában. Vargáné Gazdag Erika legénysége szeptember 24-én, 11 órakor játszik a BVSC-Zugló korosztályos gárdája ellen, emellett még két mérkőzést bonyolítanak le, 10.00-tól az Oázis SC az ESMTK-val, déltől az Aquaworm a Honvéd Kölyök pólóval mérkőzik meg.

szeptember 24., szombat:

Szívós István Gyermekbajnokság, 2002, B-csoport, 1. forduló:
10.00: Oázis SC–ESMTK
11.00: BVSC-Zugló–Budapesti Honvéd-ÉRD
12.00: Aquaworm–Honvéd Kölyök Póló

Címkék