Voltak bíztató jelek

Lejátszotta első mérkőzését a Szívós István Gyermekbajnokságban a Budapesti Honvéd-Érd 2002-es korosztályú csapata. Fazekas Márton legénysége 21–2-es vereséget szenvedett a BVSC-Zuglótól.

Hasonló tartalmaink:

Nem indult jól a négyszer hét percből álló mérkőzés az érdiek szempontjából, hiszen az első játékrészt 6–0-ra elveszítették, ám a második felvonás már jobban alakult, hiszen egy emberelőny mellett akciógólt is szereztek a hazaiak, ám a fővárosiak két ötméterest értékesítettek, s ezt a negyedet 5–2-re nyerték. A harmadik és a negyedik játékrészben a zuglóiak az érdiek fölé nőttek, hiába védett több lövést is Mészáros Márk. Mindkét hétperces etapot 5–0-ra nyerték a fővárosiak, akik így fölényes győzelmet arattak.

„A BVSC ennek a korosztálynak és általában az utánpótlásnak is az egyik legjobb csapata, tehát nem csoda ez az eredmény, hiszen tudjuk jól, hogy a Honvéd érdi szakosztálya csak két éve alakult, abszolút kezdő játékosokról van szó, akik egy, maximum két éve vízilabdáznak, ellentétben az ellenféllel, ahol négy-öt-hat éve játszó pólósok vannak, ez a különbség látszott is – kezdte értékelését a korosztály érdi edzője, Fazekas Márton. – Ráadásul nem vagyunk hozzászokva az ilyen méretű pályához, hiszen az edzőmérkőzéseinket keresztbe játszottuk, a támadó idő sem kedvezett nekünk, mert a felkészülés során óra nélkül játszottunk. Ahhoz képest, hogy ennyi új dologgal találkoztunk, illetve fizikailag mennyivel felkészültebb volt az ellenfél, nem is volt rossz ez az eredmény.”

A tavalyi bajnoki évadban kevés 2002-es születésű játékosa volt a csapatnak, jobbára 2003-as és 2004-es születésűek játszottak, akkor még leginkább a rutinszerzés volt a fő cél.

„Ez ugyanaz a csapat, mint tavaly, csak azóta sokat fejlődtek, továbbra is van két 2004-es, négy 2003-as játékos, csak éppen edzettek közben fél évet, így természetes, hogy fejlődtek és reméljük, hogy a fejlődésük a jövőben sem törik meg.” – fűzte hozzá Fazekas Márton.

 

Szívós István Gyermekbajnokság, 2002, B-csoport, 1. forduló, ÉRD Aréna:

BVSC-Zugló–Budapesti Honvéd-Érd 21–2 (6–0, 5–2, 5–0, 5–0)

ÉRD Aréna, 80 néző. Vezette: Nóvé.

BVSC-Zugló: Firisz – Szabó D. 3, Nagy L. 4, Berényi 1, Dudás 5, Agócs, Mladoniczky 4.

Csere: Ambrusz (kapus), Túróczi 1, Alkay, Fancsali 2, Algács 1, Csepregi, Németh B.

Edző: Derekas Richárd

Budapesti Honvéd-Érd: Blaner – Páles, Nagy K. 1, Havril, Reményi, Greksa 1, Horváth G.

Csere: Mészáros M. (kapus), Labossa, Magyar K., Hegedős, Molnár M. B..

Edző: Fazekas Márton

Gól emberelőnyből: 1/5, ill. 10/1

Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –

Kipontozódott: Havril (10. perc), Algács (21. p.), Reményi (24. p.)

 

A játéknap további mérkőzésein:

Oázis SC–ESMTK 39–4 (11–0, 10–1, 9–1, 9–2)

Aquaworm–Honvéd Kölyök Póló 2–22 (0–7, 1–3, 0–5, 1–7)

Címkék