Előttünk a nagyvilág

Elkezdi szereplését a nemzetközi porondon az ÉRD női kézilabdacsapata. Szabó Edina együttese azt a francia Issy Paris-t fogadja, amely ellen a 2015/2016-os Kupagyőztesek Európa Kupája kiírásban kevesebb idegenben lőtt gól miatt esett ki. Az Érdi VSE labdarúgói Veszprémre látogatnak, míg az úszók Százhalombattán állnak rajtkőre.

Hasonló tartalmaink:

KÉZILABDA

Elkezdik! Elkezdi szereplését a női kézilabda EHF-Kupában az ÉRD, amely vasárnap 15.30-tól a francia Issy Paris együttesét látja vendégül az ÉRD Arénában. Szabó Edina együttese tavaly a Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjében már találkozott a párizsiakkal, akkor itthon tetemes előnyt adtak le Janurik Kingáék és a 29–28-as hazai sikerkevésnek bizonyult, miután az idegenbeli visszavágón 19–18-ra nyert az Issy, amely idegenben lőtt több góllal jutott tovább.

A franciák mozgalmas átigazolási szezont tudhatnak maguk mögött, épp a héten írt alá az FTC-hez a tavaly még az Issy-ben játszó montenegrói átlövő, Marija Jovanovics. A balátlövő tavaly februárban szenvedett elülső keresztszalag-szakadást, így akkor az ÉRD ellen nem lépett pályára.
Pablo Morel csapatától nyáron továbbá távozott a kapus, Armelle Attingre, viszont még így is erősödött a gárda, hiszen a holland Lois Abbingh és egy negyedik norvég, Silje Solberg is a francia fővárosba került (Stine és Hanna Oftedal mellett Pernille Wibe is az Issy-t erősíti).

Ezzel szemben tudjuk, hogy az ÉRD-hez csak Larissa Araújo érkezett és a társaság egyben maradt, amely ezáltal kiegyensúlyozott teljesítményre képes. Más kérdés, hogy egyik csapat sem örül annak, hogy már a második körben találkoznak, hiszen így egy kiváló gárda már az EHF-Kupa második körében biztosan búcsúzik, pedig lesznek olyan párharcok, amelyekből mindkét csapat könnyedén továbbjuthatott volna.

A találkozó még a maga nemében jótékonysági meccs is, hiszen a félidőben az emeleti büfénél fogja gyűjteni az adományokat Endrész Csaba, az Orange Dragons Szurkolói Club vezetője. Az adományokat egy gyömörei család megsegítésére szedik. Részletek ide kattintva.

Az ÉRD–Issy Paris mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti 15.15-től.

A Budaörs az NB I 5. fordulójában szombaton 18 órától a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában lép pályára.

Az ÉRD utánpótlás csapatai közül a Kovács László régió B csoportjában az U13-asok közül az ÉRD 2003-as és az ÉRD 2004-es csapatai is pályára lépnek a Batthyány Sportiskola Általános Iskola tornacsarnokában. Az október 16-i játéknapon reggel 9-kor a 2004-esek a Budakalászi SC-vel, majd 12-től a Pilisvörösvári KSK-val játszanak, míg a 2003-asok 10-től játszanak a pilisvörösváriakkal, majd 14 órától a Szentendrei NKE csapatával.

Vasárnap az Issy elleni mérkőzés után 18.45-től az ÉRD II a Hort SE II-vel játszik az ÁMK Sportcsarnokban a Budapesti női felnőtt bajnokságban.

LABDARÚGÁS

Visszatérnek! A válogatott szünet után folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II. A Budaörs vasárnap 15 órától fogadja Csákváron a Szeged 2011-Grosics Akadémiát.
Az Érdi VSE is folytathatja megtört, ám így is remek szériáját, miután a 9. fordulóban ugyan vereséget szenvedett a Tatabánya FC-től, ám az elmúlt fordulóban rangadóval javított Limperger Zsolt együttese, hiszen az akkor második helyezett Csornai SE-t 3–0-ra győzték le hazai pályán. Az érdiek október 15-én, szombaton 14.30-tól a VLS Veszprém otthonában szerezhetik meg tízedik győzelmüket.
A Diósd október 16-án, hazai pályán fogadja a Gyirmót FC Győr második csapatát.

Javítani kell. A Pest megyei elsőosztályban szereplő Százhalombattai LK-nak javítania kell mérlegén, miután Gálvölgyi István csapata elmúlt öt mérkőzésén csak két pontot gyűjtött, ezúttal pedig a tízedik fordulóban a Pilisi LK vendégeként kellene javítaniuk október 16-án 14 órától.

A Pest megyei másodosztály déli csoportjában viszont nincs min javítania a Törökbálinti TC-nek, mivel Lipők András gárdája kilenc meccs elteltével még mindig százszázalékos teljesítménnyel áll az élen. A TTC vasárnap 14 órakor a hatodik helyezett Újhartyán DSE otthonában folytathatja makulátlan sorozatát.

Két rangadó! A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának 8. fordulójában két nagy, térségi rangadót tartanak. Október 15-én, 14.30-tól a listavezető Diósdi TC a Sóskút SKE-t fogadja, míg október 16-án, 14 órától az Érdi VSE II a Tárnok KSK-t látja vendégül. Utóbbi kifejezetten nagy rangadó is lesz, hiszen a Tárnok három győzelemmel és két-két döntetlennel, illetve vereséggel az ötödik a tabellán, míg az érdiek négy győzelmük mellett egyszer ikszeltek és egyszer kaptak ki, így pedig a másodikak a tabellán.

Az előző heti forduló eredményeiről ide kattintva olvashat bővebben.

Merkantil Bank Liga, NB II, 13. forduló:
10.16., 14.30, Csákvár: 
Budaörs–Szeged 2011-Grosics Akadémia

NB III, Nyugati csoport, 11. forduló:
10.15., 14.30: 
VLS Veszprém–Érdi VSE; 10.16. 14.30: Diósd–Gyirmót FC Győr II

Pest megyei 1. osztály, 10. forduló:
10.16., 14.00: 
Pilisi LK-Legenda Sport–Százhalombattai LK

Pest megyei 2. osztály, déli csoport, 10. forduló:
10.16., 14.00: 
Újlengyeli DSE–Törökbálinti TC

Pest megyei 3. osztály, délnyugati csoport, 8. forduló:
10.15., 14.30: 
Diósdi TC–Sóskúti SKE; 10.16., 14.00: Érdi VSE–Tárnok KSK

A Dunafüred-Százhalombatta szabadnapos a fordulóban.

Pest megyei női bajnokság, nyugati csoport, 5. forduló:
10.15., 19.00: 
Tárnok KSK–Érdi VSE; 10.16., 14.00: Törökbálinti LASE–Ócsa VSE

U19, NB III, középnyugati csoport, 8. forduló:
10.15., 12.00: 
Százhalombattai VUK SE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő; Érdi VSE–Csepel FC SE; Diósd–Ikarus-Maroshegy

U17, NB III, középnyugati csoport, 8. forduló:
10.15., 10.00:
Százhalombattai VUK SE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő; Érdi VSE–Csepel FC SE; Diósd–Ikarus-Maroshegy

U15, NB II, középnyugati csoport, 8. forduló:
10.15., 10.00: 
Főnix Gold FC–Budaörs; 14.30: Alba Kölyök Maroshegy–Diósd; 10.16., 12.00: Érdi VSE–Budakeszi LA

U15, NB II, középnyugati csoport, 9. forduló:
10.15., 12.00: 
Főnix Gold FC–Budaörs; 12.30: Alba Kölyök Maroshegy–Diósd; 10.16., 10.00: Érdi VSE–Budakeszi LA

ÚSZÁS

Elkezdik az úszók is! Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.-nél is kezdődik az őszi ciklus. Az érdi úszók október 15-én és 16-án a százhalombattai sportuszodában vesznek részt a VI. Matrica Kupán. A szombati versenynapon 31 érdi összesen 133-szor ugrik vízbe, míg vasárnap 14-en 74-szer. Részletek itt!

RÖPLABDA

Ifiben Nyíregyházán, miniben Budapesten. A Delta RSE Érd röplabdacsapatai közül a mini korosztály az MTK csarnokában lép pályára két együttessel a Budapest Bajnokságban. Az érdiek A-jelű egysége a házigazdával, a ’B’ csapat pedig a Vasas ’B’-vel játszik. Az Országos Ifjúsági Bajnokságban a Delta Nyíregyházára látogat, ahol 11.30-kor kezd a serdülő B-válogatott ellen.

VÍZILABDA

Ismét vízilabda. Ugyan nincs érdi érdekeltség, de október 15-én, szombaton három ifjúsági mérkőzésnek ad otthont az ÉRD Aréna uszodája. A Budapesti Vízilabda Szövetség ifjúsági bajnokságában szereplő Új Hullám SE szervezésében három meccset tartanak a 3. fordulóban. Október 15-én 10 órától a Sportliget SE játszik az Új Hullám SE-vel, majd 11-től a BVSC-Zugló az FTC-vel, végül déltől az Oázis SC az OSC VSE-vel.

A Budapesti Honvéd-Érd csapatai közül a 2005-ös korosztály a Kőnigh György bajnokság C csoportjának 3. fordulójában a Hajós Alfréd uszodában száll vízbe délelőtt 10 órakor az Oázis SC ellen.

 

Címkék