Duplázás a Budapest-bajnokságban

Mindkét érdi csapat éremmel zárta a Budapest-bajnokság első fordulóját szombaton. A mini korosztályban rendezett tornán a Delta „A” aranyérmes lett.

Hasonló tartalmaink:

A Budapest-bajnokság 2016/2017-es versenyszezonjának első játéknapját tartották az elmúlt szombaton, Budapesten. A tornán két mini korosztályú gárdával indult az érdi Delta Röplabda Sportegyesület. Délelőtt az „A” jelű alakulat lépett pályára. A csoportmérkőzések alkalmával az MTK „A” és a Hercules „A” ellen egyaránt 2:0-s győzelemnek örülhettek Dömötör-Mátrai Beáta tanítványai, így elsőként jutottak tovább. A legjobb három között a Vasas „A” sem talált fogást az érdi tigriseken, ezt a párharcot is 2:0-ra hozták. Az utolsó mérkőzést a Gödöllő „A” csapatával játszották Tátrai Zsanették és az egyszerű számtan kedvéért ezt is 2:0 arányban nyerték.

deltaA

A csapat tagjai: Tátrai Zsanett, Csörgi Evelin, Baumann Flóra, Szőke Gréta, Flach Dóra, Tóth Luca, Darvas Hanna, Jakab Boglárka.

„A Vasas és a Gödöllő ellen is előfordultak kisebb hullámvölgyek, de összességében nagyon elégedett vagyok a mai teljesítménnyel. Ez a hibátlan szereplés és tornagyőzelem nagyon szép kezdése az új szezonnak.” – értékelt Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző.

Szombat délután a „B” jelű érdi csapat szereplése következett. Elsőként a Vasas „B” ellen kellett volna bizonyítani, de hiába kezdték jól és eredményesen a csatát a deltások, a fővárosi klub fordított az első szettben és onnan magabiztosan röplabdázva nyert 2:0-ra. Ezután sikerült rendezni a sorokat, és egy mérkőzésnyi szünetet követően a Kispest és az Újpest ellen is 2:0-ra nyert a Delta. Csoportmásodikként továbbjutva a keresztjátékban a Hercules „B”-vel szemben 2:0 arányban alulmaradt az érdi klub. Döntő helyett maradt a bronzcsata, amelyben viszont nagy izgalmak közepette Veress Annáék nevethettek a legvégén, mivel 2:0-ra győzedelmeskedtek és megszerezték a harmadik helyet.

deltab

A csapat tagjai: Veress Anna, Kékesi Emese, Zombory Lili, Antal Enikő, Vezse Virág, Dósa Emese, Petró Bettina, Kátai Maja, Balogh Júlia, Tankó Réka, Kuti Noémi.

Legyőzte a magyar serdülő B válogatottat a Delta RSE Érd röplabdacsapata. Az országos ifjúsági bajnokság 2. fordulóját Nyíregyházán tartották, ahol 3:1-re nyertek az érdi lányok. A torna másik két minket érintő mérkőzésén már kevesebb sikerélmény jutott. A deltások pihenőidő nélkül folytatták szereplésüket a Békéscsaba ellen és alulmaradtak 3.0 arányban, majd a házigazda nyíregyháziak is nyertek ellenünk ugyanilyen különbséggel.

Címkék