EGÉSZSÉGES OTTHONT!

A természetes és egészséges lakótér minden ember alapszükségletei közé tartozik, és sokan kellemetlenül érezzük magunkat a napi szükségleti cikkekkel érintkezve, mert azok túl gyakran jelentenek valódi fenyegetést az egészségünk és a környezetünk számára.

Hiszünk abban, hogy a természet adta lehetőségek felhasználásával – az egészséges életmódot követve – magasabb életszínvonalat teremtünk. Mindannyian értékesebb életre vágyunk. Otthonunk és környezetünk szerepe ebben óriási. Az a célunk, hogy az egészséges, természetes otthon kialakításával ezt minél többen megtapasztalják. Mi ezért választottuk a Natural Naturfarben termékeit. Természetes alapanyagokból – teljes értékű gyanták, tiszta növényi olajok, ásványi pigmentekből – készített lazúrok, olajok, viaszok, festékek, tisztító- és ápolószerek, amelyek alkalmasak minden fa-, kő- és falfelület kezelésére, károsanyag mentes lakótér kialakítására. Teremtsünk egészségesebb, biztonságosabb otthont magunknak és családunknak! Igazán megéri!

■ Festékek és lakkok

Éppen a favédőszerek és a fára használt felületkezelő anyagok az utóbbi évtizedekben jelentős környezetszennyezések forrásává nőtték ki magukat, amely már közvetlen áldozatokat is szedett, lásd a legutóbbi évek favédőszer-sajtóját és a favédőszer-károsultak németországi egyesületét. Ezekben a termékekben minden évben hatalmas mennyiségű gombaölő és rovarölő szert adnak el, amelyek aztán hosszabb-rövidebb ideig kimutathatók a talajban, a levegőben és a vízben. Már a szintetikus festékek vegyi oldószerei is jelentősen hozzájárulnak a levegőszennyezéshez: a második helyet foglalják el az autók mögött!

■ Egy maroknyi individualista még néhány évvel ezelőtt foglalkozott a vegyi úton előállított szintetikus festékek és lakkok problémakörével. Alig volt valaki, aki eligazodott a PCP, TCP, lindán stb. problematikájában, így a vegyipar évtizedekig ellenállás nélkül tömhette meg a lakásainkat és a házainkat az ilyen termékekkel. Ma már ismerjük a hatásokat, de a termékek még mindig léteznek, még ha környezetbarát álcával is, lásd „vízzel hígítható lazúrok és lakkok”.

■ Épületbiológia. Az épületbiológia csak a 70-es évek közepén bukkant fel, és mutatott rá mindig újra a lakásbelsőben található mérgek és szervezetünk megbetegedései közötti kölcsönhatásra.

■ Egészséges festékek – magas életminőség. Ma már senki sem vonja kétségbe, hogy csak olyan helyiségekben élhetünk egészségesen, amelyeket „egészségesen” festettek. Ezért a NATURAL természetes festékek kötőanyagai csak olyan nyersanyagokból készülnek, amelyek az ökológia körforgásában előfordulnak, és amelyeket az ember régóta ismer, mint pl.: fenyőbalzsam-gyanták, méhviasz, lenolajok, dióolaj, pálmaviasz, sellak stb.

■ Zárt ökológiai körforgás

Csak az értékes és tiszta természetes gyantákból, növényi olajokból és viaszokból, csupa természetes nyersanyagokból készült festékek azok, amelyek sem az előállítás, sem pedig a lebomlás vagy az égés során nem szennyezik a környezetünket vegyi hulladékkal és más hulladékanyagokkal, amelyekkel a vegyipar ma minden mennyiségben ellát minket. A veszélyes hulladékot nem elhelyezni kell, hanem egyáltalán nem kell megtermelni!

■ Másként is lehetséges A NATURAL NATURFARBENnel szembeni igények azonban nem érnek véget azon a ponton, hogy azt hisszük, egészségesen, káros anyagoktól és mérgektől mentesen festettük le a saját négy falunkat, hanem ezzel meg akarjuk szakítani a vegyipari termékek és hulladékaik körforgását.

■ Felelősség a kezdetektől a végéig. A NATURAL NATURFARBENnel szembeni igények ezért az alábbi pontokra tagolhatók:

• A nyersanyagokat, amennyire csak lehet, termeléssel és szürettel állítjuk elő. • Hulladékmentes és kíméletes festékgyártás (reaktorok nélkül). • Kevés káros anyaggal járó alkalmazás a felhasználónál. Elmarad a kémiai és a szintetikus mérgek általi veszélyeztetés. • A megszáradt festékből nem szabadulnak fel mérgező gázok, ezért nem áll fenn hosszú távú kockázat. • A mikroorganizmusok csak természetes nyersanyagokat képesek maradéktalanul lebontani. Ezért elmaradnak a le nem bontható összetevők, mint a műgyanták, nehézfémek stb. • A receptúrákat közzétesszük, hogy a fogyasztó ellenőrizhesse az összetevőket (lásd a teljes nyilatkozatot). Nincs mit elhallgatnunk!

■ Ha felkeltettük az érdeklődését, és többet szeretne tudni a NATURAL NATURFARBENről írjon nekünk, vagy egyszerűen hívjon fel minket. Telefon: 06-23/341-937 Internet: www.naturalfestek.hu e-mail:info@naturalfestek.hu

■ Kereskedőként a NATURAL NATURFARBEN forgalmazásával jelentős mértékben hozzájárul a vegyi eredetű szintetikus káros anyagok mennyiségének csökkentéséhez, és a fogyasztók fontos kívánságának tesz eleget. A tudás, az idő és a kompetencia tekintetben jelentős előnyt szerez a versenytársaihoz képest, és így biztosítja a jövőjét is. (X)

Címkék