Érden keresztül vezet az út a döntőbe

Október 29-én egész napos akrobatikus torna versenyt tart az Érdi Torna Club a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában, amely egy pontszerző verseny a december 10-én rendezett országos döntőbe jutáshoz.

Hasonló tartalmaink:

Az akrobatikus tornában a végső döntőbe jutásért minden csapatnak évente nyolc-kilenc pontszerző versenyen kell részt vennie és az ezek alapján összesített pontszámok után lehet indulási jogot szerezni a december 10-én, a Központi Tornacsarnokban rendezett döntőre.
A pontszerző, ÉTC Kupán hat korosztály versenyzői (újonc, gyermek, gyermek haladó, serdülő II, serdülő I, ifi) öt kategóriában (fiú páros, lány páros és vegyespáros, lány hármas és fiú négyes) mérik össze tudásukat, azaz nagyjából 18-20 versenyszámban lesznek indulók.
„Ezen a versenyen az érdiek indulnak legnagyobb számban, tíz egységgel, a Fradi kilenc egységgel, több egyesület pedig öt-hat-hét egységgel. Összesen tizenkét egyesület jön az országból.” – tájékoztatott Tóth Zoltán, az Érdi Torna Club főtitkára..
„Azt várom, hogy legalább annyi egységünk bejusson a döntőbe, mint tavaly, tehát hat. Most is van hat olyan esélyes, aki meg tudja szerezni a kvalifikációt, de benne kell lenni az első hatban is, mert nyolc-tíz egység van országos szinten egy-egy kategóriában, így hiába jutnak be pont szerint, akkor is csak az első hat mehet az ob-ra. Ide be kéne jutni. Tavaly, aki bejutott, az dobogón végzett. Szeretnénk idén is, ha most is meglenne ugyanez.” – fejezte ki reményeit Tóth Zoltán.
Az érdi verseny után még Gödöllőn és az FTC szervezésében lesz egy-egy pontszerző viadal.
Az ÉTC Kupa mellett reggel 9 órától rendeznek még egy utánpótlás versenyt, amely a Start Kupa nevét viseli, itt igazolás nélküli, B-kategóriás és egyéni indulók is lesznek.
A teljes nap folyamán nagyjából 250 sportoló méreti meg magát.
Címkék