Nagy arányú győzelem

Nem okozott sok gondot az ÉRD női kézilabdacsapatának következő ellenfele. Az NB I 6. fordulójában Szabó Edina együttese könnyedén, tizennégy góllal győzte le az MTK Budapestet.

Hasonló tartalmaink:

Ha csak izgalomról kellene írnunk erről a mérkőzésről, akkor a találkozó két legizgalmasabb momentuma talán az volt, amikor a második és a harmadik percben vezettek a vendégek. A fővárosi kék-fehérek vezetőedzője, Golovin Vlagyimir a meccs utáni sajtótájékoztatót is kiemelte, hogy csapata csak tíz percig tudta tartani a lépést az ÉRD-del (ekkor 5–5 volt az állás), de eztán a hazaiak 8–1-gyel hozták le a következő kilenc percet, úgy hogy közte kétszer is időt kért a vendégek mestere. A félidő hátralévő részét ugyan két góllal megnyerte az MTK, de a szünetre így is 18–13-as hazai előnnyel vonulhattak a csapatok. Pedig Szabó Edina rendesen forgatta csapatát, harminc perc alatt csak Győri Barbara és Fekete Bozsana nem kapott lehetőséget.

Ehhez képest a fordulás után Fekete rögtön gólt szerzett korábbi csapatának, majd ugyan Háfra Noémi kétszer is bevette Janurik Kinga kapuját, a különbség így is folyamatosan nőtt az ÉRD javára. Aztán a 43. és 53. percek közötti etapot 9–1-re hozta az ÉRD, amely ekkor már 35–19-re vezetett. A végén még Győri Barbara is lehetőséget kapott és nyolc perc alatt ötször védett. Szabó Edina együttese pedig könnyed, 38–24-es győzelmet aratott egy kissé egyoldalú, de közönségszórakoztató találkozón.

„Csapatként egységesen mozogtunk, mind védekezésben, mind támadásban. Ha hibát is vétettünk, akkor egyből visszarendeződtünk és onnan felálltunk és sok lerohanásgólt tudtunk lőni. Egységesek voltunk támadásban is és nagyon jó kapusteljesítményünk volt.” – fogalmazott Fekete Bozsana.

ÉRD–MTK BUDAPEST 38–24 (18–13)
ÉRD:
JANURIK – KRPEZS 7 (1), M. GONZÁLEZ 6, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 2, Signaté 1, ARAÚJO 4
Csere:
Gridnyeva, Győri (kapusok), GULYÁS 2, Barján 2, Havronyina 3, Vajda 2 (2), KLIVINYI 6, Szabó L., Fekete B. 2
Edző:
Szabó Edina
MTK: Víg – Slakta 1, Nyikolajenko 1, Kovács G. 2, Gorilszka 2, FRANKOVIC 5 (1), SZÁDVÁRI 5
Csere:
Putz, Hlogyik (kapusok), HÁFRA 3, Tóth E. 2, Dakos 2, Hosszu 1, Blaubacher
Edző: Golovin Vlagyimir

Érd, 1300 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–3. 9. p.: 5–5. 18. p.: 13–6. 25. p.: 1611. 36. p.: 21–14. 40. p.: 24–16. 48. p.: 3218. 53. p.: 35–19.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
– Ma nagyon jól tudtuk használni, hogy sok jó emberünk van és futómunkában az MTK fölé tudtunk kerekedni, ennek köszönhető ez az elég nagy arányú győzelem. A lányok nagy kedvvel játszottak, fontos volt, hogy azt a ritmust, amiből jövünk, azt tudjuk tartani. A mérkőzés nagy részében fegyelmezettek is voltak a lányok. Ami nekem külön nagyon tetszett az újra látható egység és szolidaritás, ami ezek között a lányok között működik a pályán. Ez érvényes mind támadásban, mind védekezésben. Minden játékosunk pályára lépett és mindenkinek volt pozitív dolga. Azt gondolom, hogy ez fontos, mert ebben a bajnoki rendszerben nem könnyű cserélgetni, de mindenkinek fontos volt és élt a lehetőséggel.
Golovin Vlagyimir: – Gratulálok az ÉRD-nek. Nagyon komoly játékerőt képvisel, szépen játszott, minden hibánkat megbüntették, ennek köszönhető az eredmény. Mi csak tíz percig tudtunk úgy játszani, mint amit megbeszéltünk, az még valahogy működött, utána sajnos nem tudtuk ezt folytatni. Az ÉRD rögtön kihasználta a hibáinkat, utána teli önbizalommal játszott. Gratulálok nekik!

 

Címkék