“Büszkeségpontok” Érden is

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által meghirdetett „Büszkeségpontok” című pályázati kiírásra.

Hasonló tartalmaink:

A megítélt támogatás összege 500.000 Ft, mely összeg új emléktábla elhelyezésére volt fordítható. A pályázat célja, hogy előmozdítsa az 1956-os forradalmat és szabadságharcot méltató, valamint a magyar antikommunista hősökre emlékező úgynevezett „Büszkeségpontok” létrehozását azzal a céllal, hogy ezek hozzájáruljanak a társadalmi emlékezet ébren tartásához, valamint a közös értékeken, múlton és kultúrán alapuló magyar közösségi identitás erősítéséhez.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata új emléktábla elhelyezésével kívánt emléket állítani az 1956-os forradalom érdi civil áldozatainak elvesztésére, mely a 2016. október 23-án megrendezésre került városi ünnepség alkalmával lett felavatva.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.1956_emlekev_logo_rgb

Fotó: Boros Sándor

Címkék