Kilenc hazai induló, tizenhét érem

Sikeresen szerepelt az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület a hazai rendezésű kung fu wushu országos bajnoki döntőn, miután a kilenc érdi induló összesen tizenhét érmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

A Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezett 2016-os kung fu wushu országos bajnok döntőjébe az év közben rendezett fordulók összesített eredményei alapján jutottak be a sportolók. Az érdiek tizenegy arany-, és három-három ezüst-, illetve bronzérmet gyűjtöttek. „Voltak, akik több kategóriában indultak, ketten is, akik összesen négy érmet szereztek. A felnőtt női kategóriában is lett magyar bajnokunk, ami kifejezetten jó és az serdülőknél is van olyan versenyzőnk, aki már kacsintgat a felnőtt mezőny felé és stabil teljesítménnyel szerezte meg az első helyet.” – fogalmazott Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke, az ob főszervezője. Az országos bajnokság fináléján közel 130 sportoló mérette meg magát és összesen 110 kategóriában indulhattak. A döntők után az ország tizenhét stílusmestere és csapataik tartottak gálát, ahol bemutatták a rájuk jellemző stílusokat.

Az országos bajnokság végével még nem ért véget az év az ÉSWS SE-nek, amely sikeres évet zárt, hiszen a tizenegy országos bajnoki cím mellett a világban is megmutatta magát az egyesület, mivel korábban Kínában egyedüli külföldiként szerepeltek egy expón, míg Bécsben az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által rendezett kiállításon is ott voltak az egyesület sportolói. Arról nem is beszélve, hogy nemrég Mák Attila a „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj”-at is átvetette, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma 509 fiatal sportolónak ítélt oda az országból. Az ÉSWS SE még decemberben, a Kőrösi Csoma Általános Iskola tornacsarnokában tart egy Mikulás-Kupát, amellyel lezárja a 2016-os esztendőt.

 

I. hely: Balis Attila Dáriusz (modern wushu chang cuan, gyerek II); Mák Attila (modern wushu nan cuan, gyerek II és modern wushu nan dao, gyerek II); Nagy Márk Krisztián (modern wushu nan chuan, serdülő pusztakezes és modern wushu nan dao, serdülő fegyveres); Varga Levente (modern wushu nan chuan, gyerek III pusztakezes); Gál Edina (modern wushu nan chuan, serdülő pusztakezes); Veres Mátyás (tradicionális külső erő, junior pusztakezes és modern wushu qiang, junior fegyveres); Bogó Rebeka (tradicionális külső erő, felnőtt pusztakezes és tradicionális külső erő, felnőtt hosszúfegyver)
II. hely: Mák Attila (tradicionális külső erő, gyerek II); Nagy Márk Krisztián (tradicionális külső erő, serdülő pusztakezes és tradicionális külső erő, serdülő hosszúfegyver)
III. hely: Mák Attila (tradicionális külső erő, gyerek II hosszú fegyver); Becságh Boglárka Orsolya (modern wushu chang chuan, gyerek II pusztakezes); Magyari László (tradicionális külső erő, senior pusztakezes)

Címkék