ArtFormer a Városi Galériában

Hamarosan izgalmas és meglehetősen egyedi tárlattal mutatkozik be városunkban a magát ArtFormerként definiáló képzőművész. Kelle Antal egy flexibilis geometrikus-organikus és komplex rendszert hoz létre, ami az emberi interaktivitás révén, a nézők bevonásával teljesedik ki.

Hasonló tartalmaink:

A budaörsi Kelle Antal önálló kiállítását először láthatja az érdi közönség. A művész úgy véli roppant bonyolulttá vált a világ. Nagyon sok mindenről van tudomásunk, de közben rengeteg paraméter változik körülöttünk. Mi pedig nem találjuk lábunk alatt a fix talajt, egy hullámzó, háborgó tengeren egyensúlyozunk. Megállni nem lehet, legfeljebb egy szörfdeszkát ráhelyezni, s azon lavírozva maradhatunk a felszínen. Abban bízik, hogy tárgyai segítségével, az Artformer szemlélettel talán egy kis segítséget nyújthat ehhez az új megközelítéshez.

Kelle-Nexus2

A tárgyakat forgatva, hol a hangulatainkat, érzéseinket, vagy akár viselkedésünket, gondolatainkat sikerül belehelyezni valamilyen környezetbe. Alakja függhet a hangulatunktól, vagy attól, hogy erre miként reagálnak mások – állítja a művész, aki szerint mindez egy szimpla formajátéknak is tűnhet, de abban a pillanatban, hogy a tárgyakat emberi tulajdonságokkal is felruházzuk, s így hozzuk őket mozgásba, valóban életre kelnek, s elkezdenek incselkedni egymással. Kelle meggyőződése, hogy a vélt egyértelműségek csak egy bizonyos nézőpontból értelmezhetőek, ezért tartja szükségesnek a több szempontú megközelítéseket.

kelle-geometriai-panteon-sor.

Kelle Antal munkái igencsak eltérnek a megszokott képzőművészeti kiállítási tárgyaktól, nemcsak formájukban, hanem a nézővel való viszonyukban is, mert megérinthetőek, mozgathatóak, egyénileg és kedv szerint változtathatóak. Interaktív kiállításain elmosódik a határ művészet és tudomány, filozófia és játék, látogató és művész között.

Kelle-Kreabau-amásság-világa

Érdi kiállításának megnyitójára a jövő pénteken, november 25-én 18 órakor kerül sor a Városi Galériában.

Érdi Újság 

Bálint Edit

Címkék