Tucatnyi szakma közül választhatnak a Kósban

A leendő diákok előtt idén is megnyitották a tantermek és a műhelyek ajtajait a Kós Károly Szakképző Iskolában. A héten megtartott nyílt nap alkalmával minden résztvevő eldönthette, hogy jó választás lenne-e számára az érdi tanintézmény. 

Hasonló tartalmaink:

A Kós Károly Szakképző Iskola jövő ősztől is elsősorban azokat a fiatalokat várja, akik majdan egy jó szakmával a zsebükben szeretnének kilépni a munka világába. Az érdi középiskolába jelentkezők összesen tizennégy szakma közül választhatnak, amelyeket szakgimnáziumi vagy szakközépiskolai keretek között tanulhatnak.

Központifűtés- és villanyszerelő, szerszámkészítő valamint gépi forgácsoló. Aktuálisan ezek azok a szakmák, amelyek leginkább hiányoznak a magyar, de legalábbis a Pest megyei munkerőpiacról.

Dózsa Lajos a Kós Károly Szakképző Iskola megbízott igazgatója elmondta, ha a nyílt napon megjelentek számából indul ki, akkor nem kell attól tartani, hogy jövőre vajon el tudják-e indítani a tervezett osztályokat. Mint fogalmazott, ez a népszerűség annak is köszönhető, hogy egyre többen ismerik fel, hogy a szakképzés stratégiai ágazat és a biztos szakma a biztos jövőt is megalapozza.

A nyolcadikosoknak még februárig van idejük eldönteni, hogy hol szeretnének továbbtanulni. Az iskola igazgatója elárulta, a hozzájuk jelentkezőktől nem kérnek felvételi vizsgát, az diákok értékelése az általános iskolából hozott pontok alapján történik. Egyúttal további lehetőségként megemlítette, amennyiben valaki egy szakközépiskolai osztályt választ, abban az esetben egy ösztöndíj program is a rendelkezésére áll.

Képünk illusztráció.

Címkék