Megvan az ellenfél a Magyar Kupában

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az M4 Sporteggeli című műsorában elkészítette a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosításait, ahova csapatunk az élvonalbeli Swietelsky Haladás kiejtésével jutott.

Hasonló tartalmaink:

Mint beszámoltunk róla, fordulatos találkozón, 2–2-es rendes játékidő után a hosszabbítást 3–3-ra hozva, tizenegyesekkel búcsúztattuk a szombathelyi Swietelsky Haladás együttesét a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójában, így bejutottunk a legjobb tizenhat csapat közé.

A kilencedik körben már oda-visszavágós párharcokat rendeznek, a szövetség előzetes kiírása szerint az első meccset február 11-én, a másodikat március elsején tartják. Fontos információ, hogy a kilencedik körben nincs kiemelés, így akár két harmadosztályú csapat is összekerülhetett, továbbá az első hazai mérkőzést az a csapat játssza, amelyet előbb húztak ki.

A legjobb tizenhatba az NB III-ből a mieink mellett a Budafoki MTE és a Szentlőrinci SE jutott, míg a másodosztályból a Zalaegerszegi TE, a Ceglédi VSE, az Aqvital FC Csákvár, a Swietelsky-Soproni VSE, a Szolnoki MÁV FC és a Dorogi FC szerepel, továbbá az NB I-ből a Mezőkövesd Zsóry FC, a Vasas FC, a Bp. Honvéd, a Gyirmót FC Győr, az Újpest FC, a Diósgyőri VTK, és az FTC lesz érdekelt a következő körben.

Csapatkapitányunk, Kertész Ferenc a Haladás elleni meccs utáni nyilatkozatában reményét fejezte ki, hogy az FTC ellen lépnek pályára a következő körben. A kapus várakozásai nem jöttek be, az Érdi VSE-t a hetedik párosításnál húzta ki Nyilasi Tibor, és Limperger Zsolték a szintén NB III-as Budafoki MTE-t kapták ellenfélnek, amely a Videoton FC-t búcsúztatta. A mieink kezdik hazai pályán az oda-visszavágós párharcot.

“Első körben azt szerettük volna, hogy NB I-essel játszunk, most pedig egy olyan csapatot húztak ki, amely ellen reális esélyünk van, hogy továbbjussunk, anélkül, hogy lebecsülném a Budafokot, de úgy gondolom, hogy ötven-ötven százalék a továbbjutás esélye” – fogalmazott a sorsolással kapcsolatban Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az elöl szereplő csapatok játsszák hazai pályán az oda-visszavágós párharc első meccsét.

Magyar Kupa, 9. forduló, a nyolcaddöntő párosítása
ÉRDI VSE (NB III)–Budafoki MTE (NB III)
Ceglédi VSE (NB II)–DVTK (NB I)
ZTE (NB II)–Újpest FC (NB I)
Dorogi FC (NB II)–Vasas FC (NB I)
Szentlőrinci SE (NB III)–Szolnoki MÁV FC (NB II)
Aqvital FC Csákvár (NB II)–Swietelsky-Soproni VSE (NB II)
Ferencváros (NB I)–Bp. Honvéd (NB I)
Mezőkövesd Zsóry FC (NB I)–Gyirmót FC Győr (NB I)

fotó: Balogh István

Címkék