Visszatekintő februárra

Már csak néhány nap és itt az év vége. Érden az elmúlt 12 hónapban számtalan esemény, fejlesztés, rendezvény volt. December 31-ig minden nap bemutatunk egy hónapot, vagyis visszatekintünk 2016-ra. Ma február híreit összegezzük. 

Hasonló tartalmaink:

Érd Város Önkormányzata nevében Simó Károly alpolgármester (Fidesz-KDNP) és Tekauer Norbert Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság tagja (Fidesz-KDNP) pénteken átadta az Érd Kiváló Sportolója és Érd Kiváló Sportcsapata Díjakat azon érdi általános és középiskolás tanulóknak, valamint azon érdi sportegyesületek általános és középiskolás korú sportolóinak, akik 2015-ben kiemelkedő sportteljesítményükkel öregbítették Érd Megyei Jogú Város hírnevét.

Az Érd Kiváló Sportolója Díj azoknak a diákoknak adományozható, akik egyéni, vagy csapatsportágban országos diákolimpián vagy országos bajnokságon 1. helyezést értek el, illetve válogatott kerettagok.

Would you like to replay the video?

***

A Polgárok Háza dísztermében dr. Bács István alpolgármester adta át az Érd Kiváló Diákja Emlékérmeket harminchat diáknak. Az Érd Kiváló Diákja elismeréseket azok az érdi tanulók kapták, akik a 2014/2015-ös tanévben kiváló sikereket értek el rangos megyei, országos, nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken korosztályukban, illetve a tavalyi évtől azoknak is, akik általános iskolai tanulmányaik során 8 tanéven keresztül, vagy középiskolai tanulmányaik ideje alatt valamennyi tanévben kitűnő tanulmányi eredményt értek el.

Would you like to replay the video?

***

Február elején elkezdődött a szelektív kukák kiosztása. Múlt év végén zárult le az a pályázati projekt, amelynek keretében 1,1 milliárd forint összértékben zajlottak eszközbeszerzések és fejlesztések az Érd és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulás öt településén – közölte sajtótájékoztatón Dr. Bács István alpolgármester. Az elnyert támogatás része, hogy Érden minden család új szelektív hulladékgyűjtő edényeket kap, de ezen kívül több mint 3200 komposzt ládát is szétosztanak a városban. A pályázatban az önkormányzati társulás azt vállalta, hogy megduplázza az egy főre vetített, szelektíven összegyűjtött hulladék mennyiségét, amely így 2016-ban várhatóan 147 kilógramm lesz fejenként. Ehhez beszereztek 58 ezer darab 120 literes kukát, amelyeknek színes a fedele. Egyikben a papír-, a másikban a műanyag szemetet lehet gyűjteni.

Would you like to replay the video?

***

Új kormányablakot adtak át Érden. Aradszki András, országgyűlési képviselő, energiaügyért felelős államtitkár arra emlékeztetett, hogy míg korábban Érdre a helyiek és a környéken élők csak úgy gondoltak, mint Európa egyik legnagyobb falvára, mára a város egy dinamikusan fejlődő, modern város képét mutatja, köszönhetően a 2006 utáni városvezetésnek. Rámutatott, hogy a Érd a kormánytól 40 milliárd forintnyi támogatást kap, mely lehetővé teszi, hogy Érd egy komfortos, élhető város legyen, ahol jó élni, s ahol gyorsan és hatékonyan lehet ügyet intézni, hiszen a most megnyíló kormányablak magas színvonalon szolgálja ki az oda betérőket. T. Mészáros András polgármester az ünnepélyes átadáson azt mondta, hogy a kormányablakok rendszere beváltja a hozzáfűzött reményeket. Az állampolgárok és az állam kapcsolatának legmeghatározóbb részét képezi a személyes találkozás, melynek során az ügyfelek elvárhatják, a gyors, pontos és eredményes ügyintézést. Az előző rendszerekhez képest a hatékonyabb államigazgatási ügyintézés megvalósulásának érdekében az egyablakos ügyintézési rendszer új modelljeként nyílnak meg az egységes arculattal is rendelkező kormányablakok. Ünnepélyes keretek között vágták át február 5-én délelőtt az ország 241. kormányablakánál a nemzeti színű szalagot a Budai úton. Az integrált ügyfélszolgálati irodát a régi okmányiroda helyén alakították ki, s már hétfő óta fogadja az ügyfeleket, de hivatalosan csak ma adták át. A legkorszerűbb informatikai háttértámogatással rendelkező kormányablakok célja, hogy az eredményes ügyintézés közbizalmon alapuló szolgáltató közigazgatás legyen – hangsúlyozta a polgármester. A cél az, hogy az érdiek az eddiginél is udvariasabb és célravezetőbb szolgáltatást vehessenek igénybe. Az ünnepség keretében az átadást jelképező nemzeti színű szalagot Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, Aradszki András országgyűlési képviselő, T. Mészáros András, polgármester és Tarnai Richárd kormánymegbízott vágta át.

***

Kis Korinna lett Érd új szépségkirálynője. A Vörösmarty Mihály Gimnázium végzős diákja, Kis Korinna nyerte a III. Érd Szépe versenyt. A két udvarhölgyének Boldog Fruzsinát és Illés Anettet választották. Az érdi szépségkirálynő-választást  pompás körülmények között rendezték meg a Szepes Gyula Művelődési központban. A 18 éves Kis Korinna Érden lakik, idén érettségizett, jogi pályára készül. Szenvedélye a sport. Az Érd Szépe versenyre egy barátnője unszolására nevezett be. Korábban úgy nyilatkozott, hogy eredménytől függetlenül, mindenképpen nyertes, hiszen értékes barátságokat kötött, valamint a felkészülés során olyan pluszt kapott színpadi mozgás és kommunikáció területén, amit a jövőben kiválóan tud kamatoztatni.

Címkék