Idős nő párnája alól loptak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárást indított J. István 36 éves ercsi és G. Ferenc 29 éves érdi lakosok, valamint ez idáig ismeretlen társaik ellen lopás bűntett miatt.

Hasonló tartalmaink:

A rendelkezésre álló adatok szerint a négy férfi 2017. január 9-én 10 óra körül becsengetett egy Budapest XIII., Tomori utcai lakásba egy idős hölgyhöz. Azt mondták neki, hogy a fűtést szeretnék ellenőrizni, egyikük egy igazolványt is felmutatott, ezért a nő beengedte őket. Három férfi úgy tett mintha a radiátorokat ellenőrizné, egy pedig elkérte a sértett iratait, amiket – az otthon tartott pénzével együtt – a párnája alól vett elő. Pár perc elteltével a négy elkövető távozott, a nő ekkor vette észre, hogy eltűnt a pénze, ezért értesítette a rendőrséget.

A rendőrök a négy férfi közül kettőt beazonosítottak és J. Istvánt, valamint G. Ferencet 2017. január 13-án otthonaikban elfogták. A két férfit előállításuk után gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Társaikat még keresi a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a videón látható férfiakat felismeri, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-2800 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

police.hu

Címkék