Állami pénzből bővül a Marianum

Csúszik néhány hónapot a Marianum Általános Iskola bővítése, ugyanis a beruházó, Székesfehérvári Egyházmegye állami forrást kapott az intézmény új szárnyának megépítésére, amely kapcsán nyílt közbeszerzési eljárást írtak ki. Emiatt az eredeti kezdéshez képest március-áprilisban kezdődhet el az építkezés.

Hasonló tartalmaink:

Takácsné Tóth Noémi a Marianum Általános Iskola igazgatója az Érd FM 101,3-nak elmondta, hogy az eljárás ugyan meghosszabbítja a kivitelezést, de a műszaki tartalmon nem változtat, így továbbra is azt tervezik, hogy az Edit utcában egy új, négyszintes, 1664 négyzetméteres szárnyat építenek, ami egy híd segítségével kapcsolódik majd a régi épülethez.

Ez egy új tornatermet, egy mintegy 150 fő befogadására alkalmas ebédlőt és négy tantermet foglal magában, valamint az épület mögött egy zárt sportpályát is kialakítanak. Az igazgató elmondta, hogy a munkálatok várhatóan 11-12 hónap alatt készülnek el. Az építkezés valószínűleg nem fogja zavarni a tanítást, hiszen a meglévő épületen kívül történik majd az építkezés.

Az új épületszárnyra a tanulólétszám emelkedése miatt van szükség. A bővítést már régóta tervezik a 26 éves Marianum Általános Iskolában. Az elképzelés már 15-20 évvel ezelőtt megfogalmazódott, de a területi problémák most oldódtak meg.

Az igazgató elmondta még, hogy a bővítéssel egyidejűleg egy a Környezet és Energia Operatív Program pályázatnak köszönhetően a régi szárny teljes körű energetikai felújítására is sor kerül, jelenleg ez a beruházás is a közbeszerzési eljárási szakaszban van. A korszerűsítés során felújítják az épület homlokzatát, kicserélik az összes nyílászárót, valamint a pince padlófödém cseréje is megtörténik.

Hallgassa meg interjúnkat Takácsné Tóth Noémi a Marianum Általános Iskola igazgatójával!

 

Címkék