A Mosonmagyaróvár következik

Alighogy hazaért a norvégiai Levangerből (ahol volt a Byasen Trondheim elleni EHF-Kupa meccs), máris folytatja szereplését az ÉRD női kézilabdacsapata, amely a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában a Mosonmagyaróvári KC SE-hez látogat Mosonszolnokra!

Hasonló tartalmaink:

A helyszín különösen fontos, hiszen az MKCSE az elmúlt években rendre Mosonszolnokon játszotta hazai mérkőzéseit, ám 2016 decemberének végén elkészült a csapat új csarnoka Mosonmagyaróváron, viszont az egyesület csak február 18-án, az Alba Fehérvár KC elleni meccsen lép pályára először az új létesítményben.

A Mosonmagyaróvár tizenegy meccs után négy győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel a kilencedik helyet foglalja el a tabellán. A Kisvárdát 21–20-ra, a Debrecent 25–24-re, az MTK-t 29–25-re, a Kispest NKK-t 29–22-re győzte le (utóbbi kettőt idegenben), emellett a Békéscsabával 21–21-es döntetlent játszott, ugyanakkor a Siófoktól, a Váctól, az FTC-től, a Fehérvártól, a Budaörstől és a Győrtől vereséget szenvedett.

Emellett az MKC SE ott van a Magyar Kupa legjobb négy (hat) csapata között, miután a negyedik fordulóban 20–20-as döntetlent ért el a Fehérvár KC otthonában, amely a szabályok és a versenykiírás értelmében a vendégcsapat továbbjutását jelenti. A következő körben Varga József együttese a Dunaújváros KKA ellen játszik hazai pályán.

A csapat legeredményesebb játékosa tíz meccsen 56 gólig jutó Bízik Réka, de Kopecz Barbara hét meccsen lőtt 31 gólja is elismerésre méltó.

Az ÉRD jelenlegi két játékosa a szezon 2016-os felét Mosonmagyaróváron töltötte. A Győri Audi ETO KC két játékosa, Kiss Nikolett és Zeljana Stojak is az MKC-nél volt kölcsönben, ám az ÉRD és a Győr együttműködése után előbbi decemberben másfél évre, utóbbi januárban a szezon végéig került kölcsönbe Szabó Edina együtteséhez. Kiss Nikolett pedig a hétvégén, a Byasen elleni meccsen már pályára lépett, miután felépült kézsérüléséből (a jobb keze, tehát nem a lövőkeze volt sérült.)

Az óváriak nem számíthatnak Lakatos Ritára, aki öt meccsen tizenkilencszer volt eredményes a szezonban, s a Győri Audi ETO-tól szerepel kölcsönben Varga József együttesénél.

Az ÉRD-nél Győri Barbarára nem számíthat Szabó Edina, hiszen a fiatal kapust decemberben műtötték, s gyaníthatóan a szezonban már nem lesz bevethető.

A két csapat egymás ellen négyszer találkozott az élvonalban, s mind a négyszer az érdiek örülhettek. Igaz, a legutóbbi mérkőzés majd’ egy éve, 2016. január 31-én volt, amikor az ÉRD 24–20-ra nyert idegenben, ezt megelőzően egy öt- és két háromgólos győzelmet értek el Szabó Edináék az MKC ellen.

Érdekesség, hogy a mosoniak másodedzője a korábbi érdi irányító, érdi lakos, Wolf Alexandra.

A Mosonmagyaróvári KC SE–ÉRD mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezetik.

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
Mosonszolnok, 01.25., 18.00:
Mosonmagyaróvári KC SE–ÉRD

Címkék