Anyagilag támogatná a város a veronai buszbaleset áldozatainak családjait

Pulai Edina (JOBBIK) és Antunovits Antal (FIDESZ-KDNP) önkormányzati képviselők javaslatára tárgyalja Érd Megyei Jogú Város közgyűlése csütörtökön azt az indítványt, amely tartalmazza, hogy a hétvégi veronai buszbalesetben elhunytak családjai és a sérültek összesen egymillió forintos anyagi támogatásban részesüljenek Érd városától – jelentette be T. Mészáros András polgármester.

Hasonló tartalmaink:

A városvezető reményét fejezte ki abban a tekintetben, hogy a képviselő-testület támogatni fogja a rendkívüli indítványt, hiszen minden magyar embert mélyen megrázott a tragédia.

Nemzeti gyásznap volt hétfőn az országban a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére. A Kossuth téri megemlékezésen részt vettek a közjogi méltóságok, akik a gyászolóknak részvétüket fejezték ki.

Felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt nemzeti gyásznapon az Országház előtt. A megemlékezésen jelen volt Áder János államfő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök, továbbá miniszterek, kormánypárti és ellenzéki politikusok. A lobogó félárbócra eresztése után Bíró László katolikus tábori püspök mondott rövid imát.

Közben folyamatosan gyűlnek a civilek adományai. – Vasárnap éjfélig hárommillió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezetnél az áldozatok családja számára – mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán.

 

Címkék