Berg Judit az Érdi Napokon

A Köznevelési és Kulturális Bizottság a múlt csütörtökön megvitatta és elfogadta az idei esztendőre tervezett városi kulturális rendezvényeket.

Hasonló tartalmaink:

Elsőként Wolf Katalin, a Szepes Gyula Művelődési Központ vezetője ismertette azt a két eseményt, amelyekkel a hagyományos rendezvényeiket egészítenék ki ebben az évben. A Street-Art programot az Érdi Ifjúsági Önkormányzattal együttműködve, májusban szeretnék megvalósítani. Ez a 16-25 év közötti korosztályt kívánja megszólítani, s lényege, hogy több, fiatalokból álló grafikus csapat panelekre festi azokat az ábrákat, amelyek legjobbjai a későbbiekben akár egy-egy ház kihasználatlan tűzfalát is díszíthetnék. A Sreet-Art programot több, a korosztály számára vonzó műsor egészítené ki. Az elképzelés némi vitát generált a bizottsági tagok között, de végül azzal a kitétellel hagyták jóvá a tervet, hogy a megvalósításról konkrétabb és részletesebb anyagot várnak.

Az Érdi Napok idei programsorozatát érintve, Kéri Mihály, a bizottság elnöke kitért arra, hogy a Jazzfesztivál látogatottsága ezer fő feletti volt tavaly, ami a vidéki jazz koncertek sorában az első helyre sorolta városunkat. Ezt a vonalat követve, az idén még szerethetőbb és elismertebb rendezvény szervezésére törekszenek.

Kubassek János múzeumigazgató bejelentette, hogy a Magyar Földrajzi Múzeum igazodik a városi programokhoz, így idén szeptember 7-ére időzítik hagyományos tudományos konferenciájukat.

Sebestyénné Majchrowska Ewa könyvtárigazgató pedig arról tájékoztatta a bizottság tagjait, hogy a Csuka Zoltán Városi Könyvtár ebben az esztendőben az olvasók véleményét és javaslatait is figyelembe véve készítette el programtervét. Az Érdi Napokon Berg Judit lesz a vendégük.

A múlt pénteki ülésen a bizottság valamennyi kulturális intézmény programtervét és a hozzá rendelt költségvetését jóváhagyta és elfogadásra javasolja a város közgyűlésének.

Érdi Újság , Bálint Edit, fotó: bergjudit.hu

Címkék