Fatimai jelenések

Idén száz esztendeje, hogy három portugál kisgyereknek megjelent a Szűzanya és üzeneteket adott át nekik. Ez, a később fatimai jelenésekként híressé vált eseménysorozat volt a téma a Marianum Általános Iskola hagyományos hittanversenyén.

Hasonló tartalmaink:

Vagy a Szentatya hirdet meg egy különleges évet vagy valami olyan évfordulóhoz érkezünk, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni. Így fogalmazott Hajdu Ferenc plébános annak kapcsán, hogy idén miért épp a fatimai jelenések történetét állították a hittanverseny középpontjába.

A már a tanév elején meghirdetett verseny most is több korosztálynak szólt. Amíg a nyolcadikos diákok a megmértettetés iskolai előválogatóira illetve a mai fináléra készültek, addig a kisebbek lerajzolhatták vagy leírhatták a témával kapcsolatos érzéseiket és gondolataikat.

Ugyanakkor ahogy azt a megkérdezett tanulók és a szervező is elmondta, nem az a fontos, hogy ki milyen eredményt ér el a versenyen, hanem az, hogy a gyerekek számára milyen tanulsága és üzenete van a fatimai látomásnak.

1917. május 13-án illetve az azt követő hónapokban a portugáliai Fatima városa mellett zajlott le a római katolikus egyház által is elismert egyik legismertebb jelenéssorozat. A történet szerint Szűz Mária szelleme jelent meg három helyi kisgyerekek előtt, hogy úgynevezett titkokat adjon át nekik. Azzal. hogy a titkokat a történelem később igazolni látszott, Fatima a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye lett, ahova milliók zarándokolnak évente.

Címkék