“Úgy készülünk, hogy lejátsszuk a meccset”

Az Érdi VSE felnőtt labdarúgó csapata kedden a Fejér megyei első osztály negyedik helyén álló Martonvásár vendégeként játszott nem nyilvános felkészülési mérkőzést, melyet Limperger Zsolt együttese 5–1-re megnyert – írja az érdi-vse.hu.

Hasonló tartalmaink:

A február 4-re tervezett másodosztályú Vác FC elleni felkészülési mérkőzést a dunakanyariak lemondták, ezért az érdieknek szüksége volt még egy ellenfélre, s Kertész Ferencék Martonvásáron léptek pályára. Az Érdi VSE már a hétvégi, Budafoki MTE elleni Magyar Kupa-meccsre készült, ám újabb belső védő hagyja ki a hétvégi mérkőzést, hiszen az eltiltás miatt biztosan kimaradó Bozsoki Imre és a sérült Ebedli Zoltán mellett a szélen és belső védőként, valamint a középpályán is bevethető Honti Attila is megsérült. Bozsoki a Magyar Kupában és a bajnokságban is négy-négy meccses eltiltást kapott, míg Ebedli Zoltán és Honti Attila felépülése is közel egy hónapot vesz igénybe.

Jó hír viszont, hogy Kónya Benjámin és Balázsovics Máté is felépült sérüléséből.

A Martonvásár elleni mérkőzésen a szünetre háromgólos előnybe kerültek az érdiek, majd a második félidőben ugyan egyszer betaláltak a hazaiak, de így is növelte előnyét Limperger Zsolt gárdája és 5–1-es győzelmet aratott.

„Nagyon fontos volt, hogy a kupameccs előtt és az elmaradt hétvégi edzőmeccs után még játszunk egy meccset. Ilyen szempontból mindenképp hasznos volt. – idézi a klub hivatalos honlapja Limperger Zsoltot. – Mivel egyik belső védőnk sem bevethető (illetve egyedül Csiszár Zoltán – a szerk.), ezért azon töröm a fejem, hogy hogyan tudjuk ezt megoldani.”

Az Érdi VSE a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata között a Budafoki MTE ellen lépne pályára a párharc első mérkőzésén az Ercsi úti Sporttelepen február 11-én, 14 órakor. Viszont a centerpálya állapota nincs megfelelő állapotban, a műfüvesre pedig hiába van meg a licensz, ott a versenykiírás értelmében nem lehet megrendezni a találkozót, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága a napokban (az információk szerint vagy február 8-án, szerdán, vagy február 9-én, csütörtökön) ellátogat Érdre, hogy felmérje a pálya állapotát.

„Úgy készülünk, hogy lejátsszuk a meccset. Szombaton jönni fognak a játékvezetők és ők eldöntik, hogy a pálya játékra alkalmas-e. Amennyiben alkalmasnak ítélik, úgy lejátsszuk a meccset, viszont ha nem, akkor az információm szerint jövő szerdán kerül sor a mérkőzésre” – tájékoztatott Limperger Zsolt.

„Azért is sajnálom, hogy elmaradt a hétvégi felkészülési mérkőzés, mert ekkor már az általam elképzelt kezdőcsapatot tudtam volna pályára küldeni. Több játékost is új poszton próbáltam ki. Védőt középpályán, középpályást védelemben. Ezzel a taktikai variációs lehetőségek is bővülhetnek és nem ártott volna még élesben kipróbálni a tétmérkőzések előtt.” – olvasható a vezetőedző nyilatkozata az Érdi Újság február 8-án megjelenő számában.

Felkészülési mérkőzés
Martonvásár (megyei I.)–Érdi VSE 1–5 (0–3)
Érdi VSE
: Kertész – Honti, Pallagi, Csiszár, Pintér N. – Kónya, Koós, Melczer – Gyurácz B., Tárkányi, Kelemen.
Cserék: Palásthy, Ország, Balázsovits, Borek
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gólszerzőink: Melczer (2x), Pintér N., Koós, Csiszár.

Szombati kép az Érdi VSE Sporttelepének centerpályájáról.

0208_martonvasa_budafok_kep

Ma már a jég eltűnt a pályáról, de a talaj még fagyos, s egy mérkőzés nagy kárt tehet a pályában.

0208_center_2

Ellenben a műfüves pálya állapotára nem lehet panasz. Viszont az MLSZ versenykiírása miatt ezen a pályán nem lehet megrendezni a Budafoki MTE elleni kupameccset.

0208_mufu_1

Címkék