A hajrában nyert rangadót a Budaörs

A K&H női kézilabda liga 13. fordulójának csütörtöki mérkőzésén fordulatos találkozón, ám a hajrát jobban bírva nyert rangadót a Budaörs a Kisvárda MASTER GOOD SE ellen.

Hasonló tartalmaink:

Mihály Attila csapata az első percekben két-háromgólos hátrányba került, ám a 16. és 20. perc között egy négygólos szériával fordított, majd a nagy rohanásból a vendégek jöttek ki jobban, akik a szünetre egygólos előnybe kerültek (15–16).

A fordulás után azonban Györkös Rebeka beállásával feljavult a hazaiak védekezése, s a hajrá előtt, a 49. percben még döntetlen volt az állás (23–23), de egészen az 58. percig nem talált a kapuba a kisvárdai csapat, mialatt Pálos-Bognár Barbaráék hatszor is, s eldöntötték a meccset.

A 29–24-es győzelmével a Budaörs – ideiglenesen – feljött a nyolcadik helyre a tabellán, megelőzve a nála egy meccsel kevesebbet játszó Siófok KC-t és Mosonmagyaróvári KC SE-t.

„Mint az ellenfelünk, mi is átéreztük a mai mérkőzés fontosságát. Nem volt túl magas színvonal, elég feszült, sok hibával tarkított, küzdelmes meccs volt a mai. Mindenképpen szerettük volna eldönteni a két pont sorsát még a véghajrá előtt. A második félidőben a védekezésünk stabilabbá vált, illetve voltak védett lövéseink, ami kicsit bátrabbá tett bennünket támadásban. Most kellene igazán megnyomnunk és a földön maradnunk. Három olyan mérkőzés következik, az ETO, a Fradi és junior válogatott ellen, amit felhasználhatunk arra, hogy csiszoljuk a saját játékunkat. Most kell igazán odafigyelnünk, nem szabad elkényelmesednünk, mert ennek a bajnokságnak még közel sincs vége.” – olvasható Mihály Attila meccs utáni nyilatkozata a budaorshandball.hu-n.

„Először is szeretnék gratulálni a Budaörs csapatának. Igazán szép, nagyarányú győzelmet arattak ellenünk teljesen megérdemelten. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de utána hullámzó volt a játék, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Sajnos nem tudtuk megbecsülni azokat a szituációkat, amikor kettővel, hárommal vezettünk, mindig elkapkodtuk a befejezést, pontatlanok voltunk. A második játékrészben nagyon körülményesen játszottunk, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk se volt az igazi. Csakúgy, mint a Békéscsaba ellen, az utolsó tíz percben alig lőttünk gólt és rengeteg ziccert kihagytunk, ami el is döntötte a mérkőzést.” – mondta a kisvárdaiak edzője, Dévényi János a meccset követő sajtótájékoztatón.

„Nagyon sokat dolgoztunk, még akár a hétvégéinket is feláldoztuk a felkészülésre. Rendkívül jó érzés, hogy a munkánknak meglett a gyümölcse. Érdemes volt a sok edzést végigcsinálni, mert a meccs végét jobban bírtuk, mint az ellenfelünk. Nagyon kellett a jó kapusteljesítmény, ha nem is játszottunk jól, valaki mindig hozzátett. Igazi csapatmunka volt a mai.” – mondta a mérkőzés legeredményesebb játékosa, a hét gólt szerző budaörsi szélső, Földes Kata.

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
BUDAÖRS–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 29–24 (15–16)
Budaörs, 700
néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

BUDAÖRS: Schneck – FÖLDES K. 7 (4), HORNYÁK Á. 6, Zsigmond 4, Horváth B., PÁLOS-BOGNÁR 6, KISKARTALI 5. Csere: Andrási, GYÖRKÖS (kapusok), Szabadfi, Ivanics 1, Karalyos, Mézes. Edző: Mihály Attila

KISVÁRDA: Puscas – Mihovics 3, Dmitrovics 2, KUCHEROVA 3, Szabó V. 2, Umanec, ROCHA 5. Csere: Dzsukeva (kapus), GEDROIT 6 (2), LISCSEVICS 3, Tarjányi, Lévai, Smid, Karacs, Vukojevic. Edző: Dévényi János

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–3. 16. p.: 6–9. 20. p.: 10–9. 26. p.: 13–13. 37. p.: 20–18. 49. p.: 23–23. 55. p.: 28–23.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2

Fotó: Budaörs Handball facebook 

Címkék