Rákellenes világnap

A rákellenes világnap kapcsán a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény minden évben egy tájékoztató programmal várja az érdeklődőket, amelyen a megelőzés és az időben történő felismerés fontosságára hívják fel a lakosság figyelmét.

Hasonló tartalmaink:

A csütörtöki programon kiemelten foglalkoztak a mell és a here rákos megbetegedésével. Ezek alapos önvizsgálattal még idejében felfedezhetőek, így ezekben az esetekben jó eséllyel gyógyíthatóak is.

Az elmúlt évtizedekben jelentős előrelépés történt a rákos megbetegedések kezelésében. A hagyományos műtéti eltávolítás, valamint a sugárterápiák olyan gyógyszeres terápiákkal egészültek ki, amelyek a daganatos megbetegedések kezelését teszik lehetővé – mondta el Dr. Kőszegi Gábor, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója, aki hozzátette: “már sokkal nagyobb eséllyel gyógyíthatók egyes dagantos megbetegedések, mint néhány évtizeddel ezelőtt”.

Sajnos, annak ellenére, hogy bizonyos rákos megbetegedések nagyobb arányban gyógyíthatók, folyamatosan nő a megbetegedések száma, főként idősebb korban. A legfontosabb, a betegség korai felismerése, ezek a felvilágosító rendezvények is ezt hivatottak tudatosítani az emberekben.

A rendezvényen kiemelt figyelmet fordítottak a leggyakoribb női megbetegedésre, a mellrákra, ezzel kapcsolatban a főigazgató elmondta:” ennek kialakulása lehet örökletes, de nagy szerepe van az életmódnak, így például a dohányzásnak is”. Összességében elmondható, hogy tudatos étrenddel, odafigyeléssel a rák kialakulásának kockázata is csökkenthető.

Címkék