Ingyen jogsit és robogót nyerhetsz a diák KRESZ-teszten

Háromfordulós KRESZ-versenyt indított a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A játék egy ingyenes online teszttel startolt, amit bárki kitölthet, a következő két fordulóban viszont már csak a legügyesebb 14 és 24 év közöttiek vehetnek részt. A szervezők két nyertest hirdetnek, egyikük térítésmentesen szerezhet jogosítványt, a másikuk egy robogót kap.

Hasonló tartalmaink:

A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulójában a kérdéssort bárki kitöltheti március 31-ig a www.nagydiakkreszteszt.hu oldalon. A játékhoz a szakmai hátteret az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság szakértői adták, a kérdéseket a Kreszprofesszor, azaz Pető Attila közlekedési szaktanár és szakoktató állította össze. Attila 29 éve tanítja a leendő járművezetőket, és ő az első magyar női autósiskola vezetője.

A második fordulóba és a döntőbe csak a 14-24 évesek juthatnak tovább. Mindkettő április 23-án lesz a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A szervezők a második fordulóba – ahol szintét KRESZ-tesztet kell kitölteni – a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékost hívják meg. Közülük kerül ki a legjobb 24, akik egy szimulátoros selejtező után, élesben, gokartvezetés közben mutatják meg tudásukat. A DUE két fődíjat oszt ki, egy robogót, illetve lehetőséget egy jogosítvány ingyenes megszerzésére. Azok a középiskolák, melyekből a legtöbb tanuló tölti ki az első forduló tesztjét, sorsoláson vesznek részt a játék harmadik fordulójában. A kisorsolt intézmény egy négyórás, interaktív gyakorlati elsősegély kurzust nyer 30-50 fő részére a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából. Az április 23-i rendezvény egyben egy színes programokkal teli nagy családi nap, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

További részletek itt olvashatók!

Fotó: freeimages.com, csak illusztráció!

Címkék