Új vágányok, új parkolók, zajvédő falak épülnek

Gyorsabban járhatnak majd a vonatok, könnyebb lesz a vágányokhoz eljutni és felszállni a szerelvényekre, csendesebb lesz a forgalom a környéken élők számára, illetve az autókat, bicikliket is lesz hol leparkolni a Kelenföld-Százhalombatta közötti vasútvonal felújítása után. Lakossági tájékoztatót tartott a beruházó NIF Zrt. és a kivitelező konzorcium a Polgárok Házában.

Hasonló tartalmaink:

Az utóbbiban résztvevő V-Híd Zrt. tervkoordinátora, Hock Benedek elmondta, hogy új vágányok mellett új parkolókat építenek – bicikliseknek is -, megújítják az összes hidat és aluljárót ezen a szakaszon és a zajvédelemre nagy hangsúlyt fektetnek. A biztosítóberendezéseket később, egy külön projektben korszerűsítik.

Kifejtette: az elhanyagolt vágányhálózaton lassabban tudnak közlekedni a vonatok, mint lehetne, keskenyek a peronok, hiányoznak az aluljárók sok helyen, és a parkoló is kevés. Az érintett szakaszon csaknem 50 kilométernyi sínt fektetnek le – közölte a szakember.

Január végén egy részleges munkaterületet már átadtak a vállalkozónak, és Érden elkezdődtek a munkák – hangzott el a tájékoztatón. Az uniós forrásból finanszírozott, 51 milliárdos beruházást kivitelező konzorcium munkatársa az ütemezésről elmondta, hogy az idén a Főnök utcától, Érd állomáson keresztül a város utáni részig befejeződik a munka, majd jövő évben Kelenföldtől Érd felsőig megújul a teljes vonal. Ekkor nemzetközi vágányzár mellett fognak dolgozni, és pótlóbuszok járnak majd. 2019-re is marad egy rövid szakasz, a projekt végső határideje pedig 2020 első félév vége.

A tervkoordinátor tájékoztatása szerint Érdligetnél megemelik a peronokat és zajárnyékoló falakat helyeznek el, megújul a 7-es út feletti és a Velencei úti híd is. Érd felső állomáson is magasítanak a peronokon, és épül egy 20 férőhelyes P+R parkoló; a mozgássérültekre is gondolnak. Az érdi nagyállomásnál egy új, akadálymentesített gyalogos aluljáró épül, liftekkel, a lépcsőknél kerékpártoló-sínnel – sorolta Hock Benedek. Több tucat parkolóhelyet is kialakítanak.

Elhangzott még, hogy az érdi nagyállomás két oldalát nem egyszerre, hanem külön építik át. Áprilistól panasziroda működik majd, ahol a kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeit, kérdéseit bárki felteheti, de e-mailen vagy telefonon is meg lehet ezt tenni a panasz@vhid.hu email címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámon.

Címkék