Hatodszorra is Föld Órája!

Idén hatodik alkalommal tartják meg a Föld Órája akciót Százhalombattán március 25-én, szombaton este fél kilenctől fél tízig. Az önkormányzat jóvoltából egy órára elsötétül városunk főtere. A gyertyafényes rendezvény hangulatát százhalombattai fiatalok tánccal és akusztikus zenével színesítik. A megemlékezést immár hatodik alkalommal a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat kezdeményezte és szervezi.

Hasonló tartalmaink:

A Föld Órája mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti energiák kimerülésére. Bár a fénylekapcsolás szimbolikus tett, az energiatakarékosságra és az életmódunk újragondolására buzdít, amely nemcsak az ökológiai lábnyomunk csökkentését szolgálhatja, hanem kímélheti a pénztárcánkat is.

A százhalombattai főtér díszfényei március 25-én 20:30-21:30 között kihunynak, ezzel is támogatva a nemzetközi törekvéseket.

Kérik az érdeklődőket, hogy hozzanak magukkal gyertyát és gondoskodjanak a viasz lecsöpögésének megakadályozásáról (alufólia, kartonlap, stb.) , hogy a város főtere tiszta maradjon. Azok, akik otthonukban csatlakoznak – ebben az órában – elektronikai, elektromos berendezéseiket ne működtessék, esetleg áramtalanítsák.

Az esemény fővédnöke Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály Ph.D.

Föld órájáról:

A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult 2006-ban. Akkor Sydney-ben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra, 2007-ben pedig egy óra alatt már 10,2%-kal csökkent a fogyasztás csak ebben a városban.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint 3 milliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát, több száz ország, és számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett. 2008 óta Magyarországon is lekapcsolunk.

A fotó az elmúlt évi eseményen készült.

Címkék