Itt az év legösszetartóbb érdi osztálya

A Gárdonyi iskola 7/b osztálya nyerte el az idén az Érd Legösszetartóbb Osztálya díjat, amit a Szociális Gondozó Központ alapított két esztendeje az érdi iskolák felső tagozatos és gimnazista diákjainak.

Hasonló tartalmaink:

A kitüntetést pénteken adta át a Parkvárosi Közösségi Házban Kiss Sándor szociálpedagógus, a Szociális Gondozó Központ munkatársa és Fodor Enikő diák-alpolgármester.

– A jelentkezőknek meg kellett indokolniuk, miért tartják magukat a legösszetartóbb osztálynak. Pozitívumként értékeltük, ha a diákok nemcsak az iskolában segítik egymást, hanem a tanterem falain kívül is, és részt vesznek együtt különféle programokban, rendezvényeken. Mindig márciusban nyújtjuk át ezt a díjat, hogy a márciusi ifjak szellemiségét ezzel is továbbadjuk. Az ünnepségen óvodások is fellépnek – idén a Szivárvány óvoda kiscsoportosai –, hogy a legkisebbek is átélhessék az összetartás élményét és fontosságát – mondta az ünnepségen az ÉrdMost-nak Kiss Sándor.

Fodor Enikő diák-alpolgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta: ahogy a díj kiírójának, úgy az ifjúsági önkormányzatnak is az a célja, hogy minél összetartóbbá kovácsolja az érdi fiatalságot, ezért is álltak a kezdeményezés mellé.

A rendezvényen nemcsak az első három helyezettnek gratuláltak, hanem emléklapot adtak át egy negyedik osztálynak is: ez utóbbi kiválóan megfelelt a pályázat feltételeinek, de alsó tagozatosként nem indulhatott volna.

A Gárdonyi iskola 7/b osztályos diákjai másodjára nyerték el az Érd Legösszetartóbb Osztálya díjat, és a vele járó vándorserleget. Céljuk, hogy jövőre is elnyerjék – ha ez sikerül, a serleg náluk maradhat.

– Biztos elnyerjük jövőre is – mondták a gyerekek, akik osztályfőnökük, Örményiné Magyar Irén tanárnő szerint is valóban összetartó közösséget alkotnak: a diákok szinte kivétel nélkül részt vesznek a közös programokban, összejárnak, segítik egymást, és a szülők is összetartanak.

Az Érd Legösszetartóbb Osztálya díj nyertesei:

1.Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 7/B osztály, osztályfőnök: Örményiné Magyar Irén
2. Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola 7/B osztály, osztályfőnök: Csuta Cecília
3. Érdi Móra Ferenc Általános Iskola 8. osztály, osztályfőnök: Tóth Bernadett
Emléklapot kapott az Érdi Bolyai János Általános Iskola 4/c osztálya, tanítónők: Karóczkai Istvánné és Veres Enikő.

 

 

Címkék