Sárosi Laura két aranyérmet szerzett Kubában

Egyesben első kiemeltként, párosban az első kiemeltet legyőzve szerzett aranyérmet hét hónapos kihagyás után Sárosi Laura, az Érdi VSE-ben nevelkedő tollaslabdázó a Kubában rendezett nyolcezer dollár összdíjazású Giraldilla International viadalon.

Hasonló tartalmaink:

A tizennyolcadszor megrendezett kubai nemzetközi versenyen a nőknél tíz ország huszonhat sportolója vett részt. A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) beszámolója szerint a versenyre első kiemeltként érkező Sárosi Laura három hazai versenyző legyőzésével, szettveszteség nélkül jutott el a fináléig, ahol a harmadik kiemelt mexikói Mariana Ugaldéval csapott össze. Az Érdi VSE-ben nevelkedő, a nyári riói olimpiát megjárt magyar tollaslabdázó harminckilenc perc alatt megnyerte a döntőt, miután 21:19, 21:15-re hozta a két szettet, így játszmaveszteség nélkül nyerte az egyéni tornát.

Párosban döntőbeli riválisával volt érdekelt, s a Sárosi–Ugalde kettős két szettben (21:15, 21:17) verte húsz perc alatt a torna kettesversenyének első kiemeltjét, a Silvia Garino, Lisa Iversen kettőst.

Sárosi közösségi oldalán azt írta: jó érzés hét hónapos kihagyás után újra a pályán lenni egy versenyen. Az érdi növendék az elmúlt hónapokban Mexikóban készült, hiszen barátja, Lino Munoz a mexikói tollaslabda-válogatott tagja, s a magyar sportolóhoz hasonlóan ő is megjárta a riói ötkarikás játékokat.

Címkék