Kié lesz a legszebb konyhakert?

Április 30-ig csatlakozhatnak „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz a települési önkormányzatok, szervezetek, egyesületek, amelyek  „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lebonyolításával összegyűjtik azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket.

Hasonló tartalmaink:

Mint a Földművelésügyi Minisztérium közleményében áll,  egyre több ember és település fordul országszerte az önfenntartás, a háztáji kistermelés irányába, előtérbe helyezve a helyben termelt, biztonságos, egészséges élelmiszer előállítást. A szemléletformálásban élen jár  „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei program, melyet a konyhakert kultúra népszerűsítésére és megbecsülésére hozott létre 2012-ben Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere.

Öt év alatt ötszörösére nőtt a programba csatlakozó települések száma, és mostanra már az is látható, hogy ebben az évben több mint 4 millió kertészkedőnek nyílik lehetősége arra, hogy a nagyközönségnek is megmutassa a kertjét a projekten keresztül.

További információk ezen a honlapon olvashatók,  illetve Kovács Szilvia programigazgatónál, Karcag város alpolgármesterénél, a 30/9854-106-os telefonszámon kaphatók.

Címkék