Tizenegy éremmel és serdülő Eb-kvótával gazdagabban

Mezei Dárius 85 kilogrammban második helyen végzett a szerbiai serdülő birkózó-Európa-bajnokságra való egyetlen kvalifikációs versenyen a Körcsarnokban, így megszerezte az indulási jogot a belgrádi kontinensviadalra, míg a kadetkorú sportolót további tizenegy éremmel gazdagították az Érdi Spartacus éremkollekcióját.

Hasonló tartalmaink:

Április 8-án Budapesten, a Körcsarnokban négy szőnyegen zajlottak a küzdelmek a belgrádi serdülő-Európa-bajnokságra való kijutásért, amely amerikai szisztéma szerint egyedüli kvalifikációs viadal volt, s súlycsoportonként csak a döntősök jutottak ki a korosztályos Eb-re. Miután kicsi volt az esély az indulás kivívására, ezért harcos csaták zajlottak, az érdiek közül Mezei Dárius menetelt a legjobban, s nagy küzdelmek árán ezüstéremmel zárta a budapesti viadalt, amellyel kijutott a szerbiai megmérettetésre. Mellette a serdülőknél Nedvig Máténak (38 kg) jutott egy ötödik helyezés.

A kadet versenyzők két szőnyegen, tizenegy súlycsoportban versenyeztek, az Érdi Spartacus hat birkózót delegált a viadalra, ahol négy ezüst- és két bronzéremmel zárták a napot, összesítésben pedig a második helyen zártak, miután Berta Mike (63 kg), Mezei Dominik (69 kg), Végh Artúr (85 kg) és Tamás Patrik (+100 kg) is második helyen végzett, valamint Végh Richárd (76 kg) és Mezei Patrik (76 kg) egyaránt bronzérmes lett.

Április 9-én a juniorok szabadfogású válogatóversenyével folytatódtak a megmérettetése, ahol Kovács Bence (55 kg) ezüst-, Buzás Patrik (66 kg) bronzérmet szerzett, valamint Délceg József 85 kilóban az ötödik helyen zárt.

Címkék