Nemzeti Rákellenes Nap Érden

Sok más, az országban működő egészségügyi intézményhez hasonlóan az érdi szakorvosi rendelőintézet is rendszeresen csatlakozik a Nemzeti Rákellenes Nap programjaihoz. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal közösen szervezett napon ezúttal is a betegségről szóló kiadványokkal illetve személyes tanácsadással segítették az érdeklődőket.

Hasonló tartalmaink:

Az intézmény igazgatója elmondta, a rákellenes nap legfontosabb célja, hogy tudatosítsák az emberekben, hogy mind a megelőzést, mind a probléma kezelését tekintve érdemes tisztában lenni a lehetőségekkel.

A hetvenöt éves Lugosi Károly szerencsére nem érintett a rákban, igaz rendszeresen jár szűrésre, amit személy szerint az egyik legfőbb dolognak tart. Ezért furcsállja is, hogy sokan mégis elmulasztják a vizsgálatokat. Azonban mint mondja, a legfontosabb végső soron az, hogy milyen életet élünk.

Dr. Kőszegi Gábor a megelőzés kapcsán három fontosabb dolgot emelt ki, amelyek betartásával csökkenthetjük a daganatos megbetegedések kockázatát.

Április 10-ét 1993 óta tartjuk számon, mint Nemzeti Rákellenes Nap. A Magyar Rákellenes Liga kezdeményezésének apropója, hogy 1849-ben ezen a napon született Doblinger Gyula sebész, ortopéd szakorvos és egyetemi tanár, aki 1902-ben megalakította az Országos Rákbizottságot, így manapság is a hazai rákkutatás úttörőjeként tekinthetünk rá.

Címkék