Na, így kell ezt!

Az elmúlt fordulók eredményei után sokan nem vettek volna mérget arra, hogy az ÉRD ilyen tükörsimán veri a Békéscsabát a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában, ám Szabó Edina együttese csupán kétszer volt hátrányban (a harmadik percben 0–1-nél, illetve az ötödik percben 1–2-nél), így magabiztos játékkal 34–24-re nyert.

Hasonló tartalmaink:

Az első gólt még a viharsarkiak szerezték, majd Katarina Krpezs-Slezák rögtön válaszolt, ám az ötödik percben ismét vezettek a vendégek, ám a két békéscsabai gólt négy érdi követte, s látva az ÉRD majdhogynem csúcsra járatott teljesítményét, szinte már ekkor eldőlt a mérkőzés. Pláne úgy, hogy az első nyolc érdi találatot hat különböző játékos szerezte, de ezt követően a kapuban remeklő Triffa Ágnesnek köszönhetően visszajött Skaliczki László csapata, s három perccel a szünet előtt döntetlen volt az állás (11–11), de a játékrész hajráját megnyomta az ÉRD, amely két perc alatt négyet lőtt, így nyugodtan vonulhatott pihenőre.

A fordulás után sem állt meg a hazai henger, s hat perc játék után már hét volt közte (19–12). Ekkor viszont már eldőlt a meccs, mert a 47. percben, amikor kilenc volt közte és az érdi szurkolók tévesen elkezdtek rászámolni a viharsarkiakra, akkor a Békéscsaba megiramodott, s két perc alatt négyet lőtt, ám ez sem fenyegette már az érdi sikert. A hazai csapatból többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, s minden játékosát bevetette Szabó Edina, az ÉRD pedig 34–24-re győzött.

Az elmúlt fordulók nehéz időszaka ellenére rendkívül magabiztosan játszott az ÉRD, amely, úgy tűnik, visszatért a jó útra.

– Az elején jól tartottuk magunkat,a védekezés is összeállt, a második félidőben a lerohanásokkal nem tudtunk mit kezdeni, emiatt kifáradtunk, attól függetlenül, hogy a kapusaink jól védtek és hozzá tudtak tenni, de támadásban sokszor megállt a játék, darabossá vált és nem volt üteme, ott ment el. Ha ezt tovább tudjuk vinni, akkor a Mosonmagyaróvár ellen ez jó lehet. Nem mi voltunk az esélyesek, de tartottuk magunkat. Készülünk a következő meccsre, amit meg kell nyernünk – mondta Gávai Szonja, a békéscsabaiak szélsője.

– Kemény időszakon vagyunk túl, nem játszottunk jól, de most megmutattuk, hogy egyet előreléptünk és sokkal jobb volt a védekezésünk, ebből pedig tudtunk rohanni, könnyű gólokat szerezni. Harcos meccs volt, de boldogok vagyunk, remélem, tudjuk folytatni ezt, mert tudunk ennél sokkal de sokkal jobban is játszani – értékelt Andjela Bulatovics.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló
ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 34–24 (15–11)
Érd, 700
néző. Vezette: Felhő, Öcsi

ÉRD: JANURIK – KRPEZS11 (3), Kiss N., A. Bulatovics 2, KISFALUDY 5, Klivinyi 2, FEKETE B. 5. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), SIGNATÉ 5, M. González 1, Gulyás, Barján 2, Szabó L., 1, Araújo, Takács K. Edző: Szabó Edina

BÉKÉSCSABA: TRIFFA – Diószegi 2, KOVACSEVICS 5, Gidai, Djukics 2, Walfisch 1, Gávai 2. Csere: Terenyi (kapus), VASZILEUSZKAJA 8 (4), Bottó 3, Vukajlovics 1. Edző: Skaliczki László

Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–2. 16. p.: 8–7. 22. p.: 9–9. 28. p.: 13–11. 36. p.: 19–12. 42. p.: 23–16. 49. p.: 26–21. 52. p.: 30–22.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 5/4

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: –
A csapat nevében köszönjük a gratulációt, sok sikert kívánunk a további küzdelmekhez. Nagyon kiélezett a küzdelem a bajnokságban. Az érdi játékosoknak körül kell nézniük, hogy ebben a magyar bajnokságban, ahol játszanak minden egyes mérkőzés kiélezett, minden labdáért meg kell harcolni, az az attitűd, amivel az elmúlt időben találkoztunk itt Érden teljesen szokatlan. Minden erőnkkel, minden erőmmel küzdök ellene – győzelem után mondom, gratulálok a csapatnak –, de az erőfeszítések elején tartanak. Ha nem kapnak észbe és nem dolgoznak alázatosabban, nem kézilabdáznak alázatosabban, nem készülnek professzionális módon a fizetéseikhez mérten, akkor nagyon sokan nem értik, hogy az ÉRD miért tart itt. És én, aki ezeket az értékeket képviselem, nem vagyok hajlandó elviselni azt, hogy valaki, amikor felhúzza ezt a narancssárga-fekete mezt, akkor nem úgy dolgozik és kézilabdázik, ahogy egy sportolóhoz méltó lenne. Ez az utóbbi időszakot jól összefoglalja és jelzésértékű. Azt szeretném, hogy ha a játékosok tudnák azt, hogy felelősséggel tartoznak azokért az emberekért, akik támogatják őket és szurkolnak nekik.

Skaliczki László: – Nagy csapásszámú mérkőzést láttunk, körülbelül 56-57 lövés ment a kapunkra, ez azt jelenti, hogy nagy iramot ment az ÉRD. Ebben mindenféleképpen látszik, hogy egy nemzetközi rutinnal felvértezett csapat játssza ezt a játékot. Labdás és labda nélküli sebességben a játékosok egy egyben való kapacitása elrontott bennünket. Örültem, hogy az elején – a rosszabb kezdés után – tartottuk magunkat, de az első félidő vége nagyon rosszul sikerült. A második félidő még rosszabbra. Utána küzdöttünk. Elég kevesen vagyunk, átlövőkapacitásunk, főleg a bal oldalon nagyon vérszegény volt, ez olvashatóvá tette a játékot és adta a lehetőségét a gyorsindításoknak, lerohanásoknak, ami az ellenfél egyik fő fegyvere. Számunkra az alsóházhoz nagyon jól felkészítést nyújtott, nyilván az ÉRD-nek kevésbé, de meg tudtuk valósítani egy-két elképzelésünket. Még lehet látni, hogy a feszességen a védelemben, támadásban pedig a kreatív, egymásra települt mozgásokon, a labdadobásos helycserében, zárásokban van mit javítanunk, de a lányokat megdicsértem, mert megalázni nem aláztak meg bennünket, de jól elvertek. Azt hiszem, igyekeztünk felvenni a kesztyűt, és gratulálok az ÉRD-nek, és sok sikert a későbbiekben.

(Fotó: handballerd.hu)

Címkék