Virágos közterek

A meleg idő beköszöntével megkezdődik a közterületek – játszóterek, parkok, körforgalmak – virágosítása.

Hasonló tartalmaink:

Érd nemcsak a nevében virágzó kertváros: köztereink minden tavasszal virágokkal népesülnek be, a Közterület-fenntartó munkatársai jóvoltából. Mint Mészáros Mihálytól, az ÉKFI vezetőjétől megtudtuk, idén sem marad el a virágosítás: a növényeket parkokba, körforgalmakhoz ültetik ki. A központi területeken a lámpaoszlopokra helyezett tartókba idén is muskátlik kerülnek, de csak a fagyveszély elmúltával, április végén.

– A városközpont kő virágládáiba is ültetünk növényeket. A meglévők mellé huszonöt új virágládát szereztünk be, ezekből a Bem térre is kerül – fűzte hozzá Mészáros Mihály, megjegyezve: a Bem téri új körforgalom környékét parkosították, öntöző berendezést helyeztek el és cserjéket telepítettek.

– A városi parkokban elvégeztük a gyepszellőztetést, a tápanyag-utánpótlást, a rózsák metszését. Ősszel tölgy-, kőris- és platánfákat ültettünk a város játszóterein, ezek fejlődését is figyelemmel kísérjük. Most kezdődik a fűkaszálási szezon: alapfeladataink közé tartozik nemcsak a parkok, városi gyepes területek, hanem az önkormányzati ingatlanok, közutak menti füves sávok kaszálása is. A vasúti töltések rendben tartása viszont nem a mi hatáskörünkbe tartozik, azt a MÁV végezteti alvállalkozókkal – hangsúlyozta Mészáros Mihály.

A játszóterek is megújulnak tavasszal: az ÉKFI feltölti a homokozókat, frissíti a növényzetet. A játszóeszközöket is folyamatosan figyelik, hogyha sérülést, rongálást tapasztalnak, javíthassák azokat.

 (Érdi Újság)

Címkék