A szakorvosi rendelőintézetbe költöztetnék a tüdőszűrőt

A szakorvosi rendelőintézetbe költöztetnék a Tüdőgondozó és Tüdőszűrő Intézetet. T. Mészáros András polgármester elmondta: a tervek szerint a szakrendelőben dolgozó háziorvosok az új Karolina utcai egészségházba kerülnek át, és a felszabaduló részen kapna helyet a Hivatalnok utcában lévő intézet.

Hasonló tartalmaink:

Egy kis kórház fog kialakulni a Felső utcában rövid időn belül, ugyanis a Modern Városok Programból 1,2 milliárd forint értékben pályáznak a kormánynál arra, hogy a szakorvosi rendelő régi szárnyát és az egészségügyi diagnosztikai gépparkot 1,2 milliárd forint értékben felújíthassák. A városvezető elmondta azt is, hogy a Karolina utca és a Felső utca sarkán augusztus végén adják át az  új egészségházat, ami azt a funkciót szolgálja majd, hogy a jelenleg a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben rendelő háziorvosok ott kapjanak elhelyezést. Ennek a beruházásnak köszönhetően pedig a szakrendelőben felszabadult helyiségekben kényelmesebben és színvonalasabban lehet majd a szakrendeléseket igénybe vennie az itt élőknek.

A polgármester az egészségügyi fejlesztések kapcsán megemlítette, hogy az eddig kimaradt rendelők közül az ófalusi rendelő hamarosan elkészül, a Bölömbika utcai rendelő pedig a Fehérvári út és a Bagoly utca sarkán lévő önkormányzati ingatlanra költözik, ahol szolgáltató házat épít az önkormányzat. A tervek szerint legkésőbb 2019. év elején már használható lesz a rendelő.

Címkék