Jégcsarnok épülhet Érden – közgyűlési összefoglaló

Április 27-én tartotta ülését Érd Megyei Jogú Város közgyűlése, amelyen többek között döntöttek az Érdi Sport Kft. és a Hargitai Farkasok sportegyesület között tervezett megállapodásról, amelynek eredményeképp jégcsarnok épülhet Érden. A létesítmény TAO-s pályázat keretében épülne az ÉRD Aréna szomszédságában.

Hasonló tartalmaink:

A terület rendelkezésre áll, így amennyiben a pályázat kedvező elbírálásban részesül, 2019 őszére-végére elkészülhet a jégcsarnok. Az ÉRD Aréna mellett 5,6 hektáros üres terület fekszik, amit mindig is turisztikai, szabadidős és sportcélokra kívánt hasznosítani a közgyűlés. Az Aréna mellé a város szeretne építeni egy edzőcsarnokot, amely a kézilabdásoknak és a vívóknak adna edzési, illetve versenyzési lehetőséget. A létesítmény TAO-s pályázatból épülne; ezt a vívó- és a kézilabda-szövetség is támogatja.  Erre a területre épülne a jégcsarnok is – külön beruházásként –, amelynek tervei már előrehaladott állapotban vannak. Az elképzelések szerint az egyesület 2017. május 2-ig pályázatot nyújt be a Magyar Jégkorong Szövetséghez a Jégcsarnok, mint sportcélú ingatlan fejlesztéséhez szükséges Tao-forrás igénybevétele céljából.  A földhasználati jogért cserében a Hargitai Farkasok SE vállalja, hogy jégpálya használatot biztosít az Érdi Sport Kft-nek hétköznapokon 9-10 óra között 1 óra időtartamra, előzetes egyeztetés alapján, az öltöző és a mosdó használatával. Igény szerint ezen időszakban korcsolyaoktatót is biztosít a használók számára. Naptári évente legalább 2 alkalommal 1 napos rendezvényre a csarnokot helyszínként biztosítja 06:00 és 24:00h között. Az egyesület az érdi állandó lakosoknak, lakcímkártya felmutatása mellett, a mindenkori belépődíjból egységesen 15% díjkedvezményt is adna.

Ingyenesen vagyonkezelésbe adta az Érd, Alispán utca 8/A. szám alatti irodaházat az önkormányzat az Érdi Tankerületi Központnak. A volt Ipartestületi székház a Modern Városok Program forrásából újult meg. Hamarosan mintegy 40 munkatárs fog dolgozni az impozánsan felújított közel 50 éves épületben.

Hamarosan új egészség és szolgáltatóház épül a Bagoly utca és a Fehérvári út sarkán, amely az  érdi 4. számú házi gyermekorvosi körzetet fogja ellátni. A körzetben több, mint egy éve nem volt gyermekorvos, ezért a közgyűlés pályázatot írt ki annak ellátására. A közgyűlés arról is döntött, hogy egy éven keresztül havi 300.000,- Ft összeggel támogatja a nyertes pályázót a több mint egy éve betöltetlen praxis lecsökkent finanszírozásának kiegészítésére. A támogatás eszközök, berendezések, műszerek beszerzésére használható fel. A pályázati határidő lejártát követően, 2017. március 18-án dr. Neumann Rita Imola gyermekorvos nyújtott be kérelmet a praxis betöltésére, akit egyhangúlag támogatott a képviselő-testület. Dr. Neumann Rita Imola csecsemő és gyermekgyógyász szakorvosként szerzett diplomát 2012-ben. A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának tagja. Szakmai tevékenységét a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív központjában kezdte, dolgozott a Bethesda Gyermekkórházban, több kórházban gyermekügyeletet vállalt. Gyermekorvosi tevékenységét várhatóan 2017. augusztus 1-jén tudja megkezdeni Érden.

Elfogadták a környezetvédelmi alap tavalyi évi felhasználásáról szóló beszámolót és tájékoztatót hallgattak meg a Vízügyi Építési Alap 2016. évi felhasználásáról, valamint a 2016. évi polgármesteri keret felhasználásáról, a nem pályázat útján nyújtott támogatásokról.

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése támogatja, hogy „Diósd, Érd és Törökbálint Anna-hegy térségi településrészeinek M0 autóúthoz való kapcsolódását biztosító új csomópont kialakítását megalapozó közlekedési vizsgálat és a térség egyéb közúthálózati problémáira javaslat elkészítése” címmel közlekedési vizsgálat készüljön. Diósd polgármestere és a Pest megyei főépítész egyeztetést kezdeményezett Érd, Törökbálint és Diósd főépítészeivel. A megbeszélés hangsúlyos eleme volt a Törökbálint közigazgatási területére eső M0 Anna-hegyi pihenő csomópontosítása, új le- és felhajtóággal való kiegészítése lehetőségének vizsgálata.

 

Címkék