3280 kilométert futottak 2030 perc alatt

1250 kilométerrel felülmúlta az előzetes várakozásokat az idei 2030 kilométeres futás az érdi gáton, hiszen a szervezők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy 2030 perc alatt összegyűjtsenek 2030 kilométert. A siker azért is jelentős, mert a korábbi években nem sikerült összeszedni a kívánt minimumot, idén viszont 3280 kilométert futott közel kétszáz érdi és Érd környéki futó az ófalusi gáton.

Hasonló tartalmaink:

A 2030 perc futás nem verseny volt, hanem egy közös célért zajló közösségi esemény. Sokan vittek magukkal teát, süteményt és élelmet azoknak, akik a gátnál tartották a frontot, hiszen a város támogatásának köszönhetően sátor, mosdó és lajtoskocsi is a futók rendelkezésére állt. Az időjárás a tavalyihoz hasonlóan idén is majdnem megviccelte a szervezőket, hiszen múlt évben szinte végig szakadt az eső és villámlott, idén viszont csak az első éjjel volt csapadékosabb idő, napközben már sokszor kisütött a nap.

A legtöbben célzottan érkeztek a programra, azért, hogy a közösbe beadják a lefutott kilométereiket. Sokan futottak teljes gátkört, de a bátrabbak akár 20-30 vagy akár még több kilométerrel is hozzájárultak a sikerhez.

(forrás: érdioldal.hu)

Címkék