A 2018-as a munka, család és biztonság költségvetése lesz

Nagyon fontos eseménye volt a magyar közéletnek, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter benyújtotta a 2018-es költségvetés tervezetét – hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Aradszki András. Az energiaügyért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP)  kiemelte: a munka, család és a biztonság költségvetése lesz.

Hasonló tartalmaink:


A költségvetés újabb lépéseket tesz a teljes foglalkoztatottság irányában, támogatást ad a családoknak, és erősítjük az ország biztonságát – mondta érdi sajtótájékoztatóján Aradszki András, hozzátéve: tovább kell csökkenteni a munkát terhelő adókat.

– 2018-ban is folytatatódnak a béremelési programok, amelyek a közszférában is megjelennek majd. Az adócsökkentés lehetővé teszi a bérek további növekedését. Folytatódik a minibálbér emelése: az idei 15 százalék után jövőre további 8 százalékkal nő majd a minimálbér. A szakmunkás minimálbér pedig az idei 25 százalék után újabb 12 százalékkal fog emelkedni. Így elmondhatjuk, hogy a szakmunkás minimálbér 2010-es kiindulási ponthoz képest megduplázódik – hangsúlyozta a politikus, aki elmondta azt is: 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye. A biztonság megerősítésére, így a határ őrizetére és a belső biztonsági beruházásokra százmilliárd forinttal több forrás jut majd, és az egészségügyre,  az oktatásra is kiemelt figyelmet fordítanak.

– Ez a biztató költségvetés azért fogadható el bátran, mert az ország 2016-ban és 2017-ben is jól teljesített, köszönhetően annak a gazdaságpolitikának, amelyet olyan sokan lenéznek és megvetnek Európában – húzta alá a politikus.

 

 

 

Címkék