Érden lett bajnok az edző

A III. kerületi TVE nyerte meg a női vízilabda OB/B 2016/2017-es kiírását, miután az utolsó fordulóban előbb a sereghajtó Bánki VSE-t 11–2-re, majd a Debreceni SC-SI-t 13–6-ra múlták felül, így a Budapesti Honvéd SE-Érd vezetőedzője, Vargáné Gazdag Erika bajnoki címet szerzett, csakúgy az óbudaiak két klasszisa, Drávucz Rita és Kis-Prímász Ágnes is.

Hasonló tartalmaink:

A III. kerületi TVE női csapata már úgy számolt, hogy megvan a bajnoki cím, legalábbis a forduló előtt listavezető volt a Kisteleki Orsolya vezette társulat, de az utolsó körben előbb a sereghajtó bánkiakat, majd az utolsó előtt debrecenieket is könnyedén győzték le, így megnyerték a másodosztály idei kiírását.

– Nagyon jó volt. Úgy készültünk, hogy miénk az aranyérem és hál’ Istennek hoztuk is a papírformát. A csapat nagyon boldog, tavaly úgy kezdték, hogy utolsók voltak, most elég jó játékosokat össze tudtunk szedni, így sikerült megszerezni a bajnoki címet – mondta a III. kerületi TVE centere, Vargáné Gazdag Erika, aki a mindennapokban egyébként a Budapesti Honvéd SE-Érd vezetőedzőjeként ténykedik.

– Sikerült példát is mutatnom, hiszen elég sok gólt sikerült lőnöm, de azért vétettem nagy hibákat így rutinos játékosként, de a többiek pótolták, amit én kihagytam – fogalmazott a második meccsen öt gólt jegyző center, aki kitért arra is, hogy ugyan a csapat papíron feljutó, de maradnak a másodosztályban. A csapat célja viszont a mostani időszakban, az augusztusi szenior világbajnokságra való felkészülés, s emiatt is vállalta a visszatérést a csapat két kiválósága, Drávucz Rita és Prímász Ágnes is.

– Ilyen még nincsen – szögezte le már az aranyéremmel a nyakában a 37 éves Drávucz, aki „csupán” egy-egy világbajnoki arany- és ezüstérem, egy Eb-arany, egy Eb-ezüst, három Eb-bronz, egy világkupa-arany-, egy világliga-ezüst-, négy magyar és négy olasz bajnoki cím, illetve öt olasz ezüstérem tulajdonosa felnőtt pályafutása során. De ez az első OB I/B-s aranyérme.

– Nagyon örülök, mert hosszú idő után húztam újra sapkát. Londonban játszottam az utolsó meccsemet, de a lányok hívására visszatértem és áprilisban játszottam újra – mondta Drávucz, aki a hétköznapokban a Sportért Felelős Államtitkárságon dolgozik a sportcélú támogatásokon.

– Menne az agy és tudja, mit kéne csinálni, de a fizikum még hiányzik. A távoli lövésekkel még van gondom, de nagyon jól esett újra a vízben lenni és megoldani szituációkat – mondta a III. kerületbe az utolsó három meccsre visszatérő, s ott tizenhárom gólig jutó Drávucz, aki ott lesz a nyári szenior-világbajnokságon. – Nem számoltam a gólokat, de a rutint és az éveket nem tudom kitörölni, én sem gondoltam volna, hogy erre képes leszek – zárta szavait.

A másik, ugyancsak 37 esztendős klasszis, Prímász Ágnes másként, mégis hasonlóan gondolkodik, mint Drávucz, hiszen ő is ugyanúgy kezdte, mint csapattársa, azaz – Ilyen még nem volt. Nagyon örülök neki, hogy lehetőséget kaptam a III. kerületben, hogy kicsit újra ismerkedjem a sportággal és a masters világbajnokság előtt hangolódjam. Még fájnak a meccsek, de örülök, hogy egy ilyen aranyéremmel gazdagodott a polcom – kezdte Prímász, aki világbajnoki ezüsttel, Eb-arannyal és két második hellyel, illetve egy világkupa-győzelemmel is rendelkezik. Aztán amikor megkérdeztük tőle, milyen szerepe van a most megszerzett aranynak számunkra roppant meglepő választ adott:

– Ez valami új kezdet legszebb aranya, mert nem élsportolóként, hanem családanyaként értem el és jó érzés, hogy az élsport után is lehet ilyen sikerben része az embernek – mondta a Dunaújvárosi Főiskola vízilabda-szakosztályának vezetőjeként dolgozó Prímász, aki tökéletes határozottsággal summázta a nyári világbajnokságra kitűzött célt:

– Régi válogatottak jöttek össze, akik nem csak azért álltak össze, hogy jól érezzék magukat, hanem szeretnénk bizonyítani. A cél az aranyérem – mondta.

Ha nem lenne eléggé üde színfolt a három kerületi játékos, akkor Doroszlai Vandának, a BVSC-Zugló kapusának is igencsak különleges volt a dolga. Az első csapatot is erősítő Vanda ugyanis az OB I-ben idén már szerzett egy ezüstérmet Petrovics Mátyás csapatában, de az OB I/B-ben úgy lett második, hogy édesanyjával, Doroszlai Orsolyával őrizték a zuglóiak kapuját.

– Jobban örültem az OB I-es ezüstéremnek, mert most csak egyszer szálltam vízbe, de ez is nagy öröm, hogy édesanyámmal együtt védhettem – mondta Vanda, majd édesanyja hozzátette:

– Külön kérésem volt, hogy ezen a meccsen jöjjön le Vanda védeni, mivel lehet, hogy nyáron, a masters világbajnokságon még vízbe szállok, de lehet, hogy jövőre már nem lesz erőm hozzá – mondta Doroszlai Orsolya.

Később Vanda elmondta, édesanyjától már nem kap tanácsokat, hanem már magára bízza. Cserébe, élvonalbeli kapus lévén ő sem ad intelmeket. – Tudja ő, hogyan kell, rutinból lehozza a meccseket – mondta Vanda.

A hétvégén még további tizenhárom meccset rendeztek a térségben, illetve a térség csapatainak. A fiú ifjúsági bajnokság alsóházi kupájának D-csoportjában a Százhalombattai VSE előbb ötgólos vereséget szenvedett az UVSE II-től a Széchy Tamás uszodában, majd a Honvédot 15 – 9-re legyőzte.

A battai sportuszodában viszont a Kőnigh György 2005-ös gyermekbajnokságban az első nyolc helyért küzdöttek a csapatok a rájátszás utolsó előtti körében, továbbá a 23-28. helyért rendezett helyosztó negyedik fordulójában a Budapesti Honvéd SE Érd és a Százhalombatta a Kőér utcai uszodában ugrott vízbe. A százhalombattaiak előbb 15–6-ra győzték le az Aquawormöt, majd az érdieket hat góllal múlták felül, de Vargáné Gazdag Erika – az OB I/B-s aranyérem mellett – örülhetett, hiszen a következő meccsen 4–3-ra legyőzték az UVSE II-t.

Női vízilabda OB I/B, alapszakasz, 5. forduló, ÉRD Aréna
ASI DSE–HVSC 12–8 (3–1, 4–4, 3–1, 2–2)
DSC-SI–BVSC-Zugló 6–12 (1–3, 2–3, 1–5, 2–1)
III. kerületi TVE–Bánki VSE 11–2 (4–1, 1–0, 3–1, 3–0)
BVSC-Zugló–DSI DSE 13–5 (4–2, 2–0, 5–2, 2–1)
Bánki VSE–HVSC 9–10 (3–1, 2–3, 2–4, 2–2)
III. kerületi TVE–DSC-SI 13–6 (5–1, 1–1, 4–2, 3–2)

BENU Fiú Ifjúsági Országos Bajnokság, Alsóházi Kupa, csoportkör, D-csoport, 1. forduló, Széchy Tamás uszoda
UVSE II–Százhalombattai VSE 13–8 (2–1, 4–2, 5–2, 2–3)
Százhalombattai VSE–Honvéd KPS 15–9 (4–3, 3–3, 3–3, 5–0)

Kőnigh György Gyermekbajnokság, 2005, rájátszás, 1-8. helyért, 6. forduló, Százhalombatta
KSI SE–FTC Utánpótlás 3–9 (1–1, 0–2, 0–4, 2–2)
Ceglédi VSE–BVSC-Zugló 6–7 (2–2, 0–2, 2–2, 2–1)
PSN–AVUS 4–11 (0–2, 1–3, 2–1, 1–5)
Kistarcsa–UVSE 1–20 (0–3, 0–5, 1–6, 0–6)
BVSC-Zugló–KSI SE 10–5 (0–3, 5–1, 1–0, 4–1)
FTC Utánpótlás–Kistarcsa 25–2 (7–0, 6–0, 3–1, 9–1)
AVUS–Ceglédi VSE 7–8 (1–3, 3–1, 1–2, 2–2)
UVSE–PSN 14–3 (3–2, 1–1, 6–0, 4–0)

Kőnigh György Gyermekbajnokság, 2005, rájátszás, 23-28. helyért, 4. forduló, Kőér utca
Százhalombatta–Aquaworm 15–6 (5–1, 5–0, 2–3, 3–2)
Budapesti Honvéd SE-Érd–Százhalombatta 4–10 (0–1, 3–2, 0–5, 1–2)
Budapesti Honvéd SE-Érd–UVSE II 4–3 (0–0, 3–1, 1–0, 0–2)

 

Címkék