Örömfoci! Ezüstérem!

A Videoton FC második csapatát fogadtuk az Ercsi úti Sporttelepen az NB III Nyugati csoportjának 32. fordulójában. Limperger Zsolt együttese remek játékkal 5–1-re verte a fehérváriakat, ám miután a velünk egyidőben zajló meccsen az ETO FC Győr otthon tartotta a három pontot a Csornai SE ellen, így Kertész Ferencék ezüstérmesek lettek!

Hasonló tartalmaink:

Rögtön vezethettünk volna… Ugyan a Videoton II kezdett és járatta is a labdát, de az első percben Kelemen Patrik csapott le egy rövid hazaadásra, majd hiába bőrözte be a vendégek védőjét, nem vezette tovább, a tizenhatoson kívülről pedig fölélőtt.

A folytatásban mindkét csapat próbálkozott. A következő lövésre azonban a kilencedik percig kellett várni, amikor egy jobboldali szabadrúgás után a tizenhatoson kívülről, a sűrűje között Balázsovics lőtt laposan, de Horváth védett.

A 12. percben pedig egy balos szabadrúgás után csúsztattak ki a vendégek. A székesfehérváriak első lövésére 16 percet kellett várni, amikor szép jobboldali akciót követően a második hullámban érkező Ante Solomun lőtt, de kísérletét Kertész Ferenc lábbal hárította.

Két perccel később megszereztük a vezetést. A semmiből. Merthogy Balázsovics Máté a balon tartogatta a labdát, beadásszerű lövése viszont gyönyörűen landolt a kapu hosszú sarkában. Horváth nyújtózott, de esélye sem volt elérni (1–0).

Újabb két percre rá növeltük is az előnyt, amikor Kelemen Patrik lábát húzták ki a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Koós Gábor nem hibázta el (2–0).

A kétgólos hátrány után próbálkozott a Vidi, mintha mindegy lenne számukra, de az érdi védelmen nem igazán találták a rést. Szűk fél óra elteltével Kelemen Patrik állt szemben a védelemmel, a jobbon érkező Koós Gáborhoz továbbított, az ő visszapasszát, azonban a vendégek lefülelték. Nem sokkal később Pallagi Botond lövését blokkolták, majd Kelemen Patrik tíz méterről lőtt, a vendégek pedig a gólvonalról mentettek. A kipattanó visszakerült támadónk elé, de másodszor csúnyán fölélőtt.

Tíz perccel a félidő előtt Koós Gábor távoli lövését paskolta ki rosszul Horváth, a Balázsovics által visszatett labdát azonban szögletre mentették Németh Gábor elől a fehérváriak.

A 43. percben Bozsoki Imrét kellett ápolni, amikor egy megindulás után maradt lent, de hamar játékra jelentkezett.

A második félidő legelején Balázsovics iramodott meg a jobbszélen, éles szögből viszont nem talált kaput. A 49. percben pedig Gyurácz Bálint jobbos beadására nem tudta jól beletenni a lábát Kelemen Patrik, így maradt a kétgólos előnyünk. Aztán a Videotontól egy középről elvégzett szabadrúgás után Ante Solomun fejelhetett üresen, de a gyenge kísérlet Kertész kezében landolt.

Alig egy perc múlva Pintér Nikola védését még fogta Horváth kapus, de még ebből a támadásból Koós Gábor lövésébe blokkoltak bele, ami épp Pintér elé került, aki öt méterről nem hibázott (3–0).

A rendkívül felszabadultan játszó érdi együttestől Koós Gábor fejese kerülte el a kaput. Aztán csak jött a negyedik. Egy óra játék után Kelemen Patrik lapos, ballábas lövésébe Horváth csak beleütni tudott, de a kapufa segítségével megszereztük a negyediket (4–0). A következőre sem kellett sokat várni! A 64. percben a nem sokkal korábban beálló Zsivócky Norbert adott pazar labdát saját térfelének feléről a kilépő Kelemennek, aki begyalogolt és elpasszolt Horváth mellett!

Az ötgólos előny tudatában kissé leült a meccs, de a 72. percben Tárkányi Gergő előtt adódott lehetőség, de ezúttal Horváth résen volt. A folytatásban magunkra húztuk a fehérváriakat, a 78. percben pedig Bozsoki ugyan a labdát találta el, de tizenegyest ítéltek, melyet Kondor Kristóf értékesített.

A végjátékban a Vidi II próbálta megszerezni második gólját, legalábbis a játék képe ezt tükrözte, de a tizenhatosig is nehézkesen jutottak el, nemhogy lövésig… A 90. percben pedig Pallagi Botond lőhetett közelről, de épphogy nem talált kaput.

És ugyan az utolsó percben még Tárkányi Gergőnek volt egy lehetősége, maradt az 5–1. Miután az érdiekkel egy időben zajló meccsen a listavezető ETO FC Győr 2–1-re legyőzte a Csornai SE-t, így az Érdi VSE a hátralévő meccsektől függetlenül ezüstérmes!

„Nagyon örülünk a győzelemnek. Szoktam mondani a srácoknak, hogy egyszer valakit nagyon megverünk. Most lehetett volna nagyobb is a különbség, de azt nem gondoltam, hogy a Vidi második csapata ellen lesz ez.” – mondta Limperger Zsolt.

„Felkészültünk az Érdből, tudtuk, hogy erős csapat, gyors csatáraik vannak. Nekünk volt az első nagy helyzetünk, ami kimaradt. Ebből látszik, hogy az Érd jó csapat, hogy rögtön megbüntette ezt két góllal. Az eredmény után futottunk, de az Érd felszabadult játékot mutatott. Sajnos a rutinosabb csapat győzött.” – értékelt Vajda Gusztáv, a Vidi II edzője.

„Az első perctől kezdve úgy éreztem, hogy a csapat jól érzi magát együtt a pályán, felszabadultan játszottunk. Végre egy olyan meccs, ahol kijött a lépés, amikor mindenki élvezte a játékot. Jöttek a gólok, jöttek a jó passzok, éreztük egymást és sikerült győzni.” – összegzett a két gólt jegyző Kelemen Patrik.

NB III, Nyugati csoport, 32. forduló
Érdi VSE–Videoton FC II 5–1 (2–0)
Érd, 200 néző. V: Borbás

Érdi VSE: Kertész F. – Gyurácz B. (Ország, 83.), Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós (Zsivócky, 61.), Kónya, Pallagi – Balázsovics, Kelemen P., Németh G. V. (Tárkányi, 65.) Edző: Limperger Zsolt

Videoton FC II: Horváth Tamás – Réti, Lénárt (Tarnóczi, a szünetben), Varga Bence, Lencsés (Pápai, 53.) – Schiller, Fejes, Solomun (Haász, 70.) – Lassú, Kondor, Hadzic. Edző: Vajda Géza

Gólszerzők: Balázsovics (18.), Koós (20. – tizenegyesből), Pintér N. (51.), Kelemen (60., 64.), ill. Kondor (79. – tizenegyesből)

Címkék