Ahol minden a gyerekekről szólt

Mintegy kétezren vettek részt a városi gyereknapon vasárnap. A Magyar Földrajzi Múzeum kertjében számtalan program várta a kisebb-nagyobb gyerekeket és szüleiket: a színpadi előadások mellett a kéznek és a lábnak is jutott sok mókás feladat, az éhes szájaknak pedig lekváros és csokis palacsinta. Míg odakint a kertben a népi játékok elevenedtek meg, a múzeum épületében életre kelt a tízezer éve kihalt barlangi medve.  

Hasonló tartalmaink:

Idén is számtalan program várta a gyerekeket a Szepes Gyula Művelődési Központ rendezésében és a városi szervezetek, intézmények közreműködésével tartott gyereknapon, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. A rendezvényt T. Mészáros András polgármester nyitotta meg, köszöntve a gyerekeket, családokat.

Az Életető Értékeink Egyesület nagyapáink játékaival örvendeztette meg a gyerekeket, akik szüleikkel együtt gólyalábaztak, dobtak célba vagy pergettek kukoricát. Az ügyességi és kézműves játékok főleg a népi hagyományok jegyében zajlottak, de nem maradhatott ki az ugrálóvár, az élő csocsó, az arcfestés és a lufihajtogatás sem, a legkisebbeket pedig babajátékokkal, hancúrozdával várták.

A kocsiszínben bábelőadások, táncbemutató és koncertek szórakoztatták a családokat, és kitelepült a városi könyvtár is: mesés négypróbával, könyvcsereberével lepték meg a gyerekeket.

Idén is nagy sikere volt a pónilovaglásnak, és rengeteg gyerek próbálta ki ügyességét a fa akadálypályán. A rendőrség sátránál is sok volt az érdeklődő, és a fiúk örömmel ültek be a “nénósautóba”, és fedezték fel a főtéren parkoló tűzoltóautó eszközeit.

A Pelikán sétányon a Magyarok Érdi Vására iparművészei egész nap kézműves termékeket, finomságokat kínáltak, de a múzeumkertben sem maradhatott éhes senki: az Érdi Ifjúsági Önkormányzat tagjai ezer palacsintát osztottak szét a gyerekek között – természetesen ingyen, hiszen a költségeket is az Ifjúsági Önkormányzat állta.

A múzeumban ezen a napon tartották a barlangi medve napját: ez a tízezer éve kihalt, főleg növényevő, hatalmas állatnak számtalan csontvázát tárták fel a Fundoklia-völgyben, és idén az Év Ősmaradványává választották. A múzeum rajzpályázatot is hirdetett, amire hatvanöt alkotás érkezett: a gyerekek azt ábrázolták, hogyan élt, vadászott annak idején a barlangi medve. A pályázat díjkiosztójára gyermeknapon került sor: az öt helyezett és a két különdíjas szebbnél szebb plüssmackókat, illetve az Érdi Ifjúsági Önkormányzat különdíját vihette haza. A múzeumban mackós kézműveskedés, filmvetítés és régészeti előadás is várta a családokat.

(Fotók: Boros Sándor, ÉrdMost)

Címkék