Nemzetközi nagydíjat nyert Jung Beáta

Németországban vett részt egy nőknek rendezett nemzetközi súlyemelő nagydíjon Jung Beáta. Az érdi súlyemelő a 69 kilogrammos súlycsoportot megnyerve lett aranyérmes, továbbá az abszolút versenyben is ő végzett az élen.

Hasonló tartalmaink:

Jung Beáta szerint különleges versenyen van túl, hiszen úgy utazott ki a németországi Nagold városába, hogy edzője sem volt mellette, így saját magának szervezte a versenyzést. A sportoló közösségi oldalon megosztott bejegyzésében leírta, hogy reális esetben súlycsoportjában (69 kg) a második helyre volt esélye, míg az abszolút versenyben a második, harmadik helyre.

0613_sulyemeles

Ehhez képest szakításban mindhárom emelése sikeres volt, így a 91 és 94 kilós súlyok után a 97 kilogrammot is sikeresen felvette. Majd lökésben a 104 kiló is elsőre meglett, ám a 107-be belehibázott. Azonban ezt a harmadik próbálkozásra javította, méghozzá úgy, hogy az elmúlt hetekben nem is foglalkozott lökéssel. Ennek ellenére utóbbi számban második lett, ám köszönhetően annak, hogy német riválisa nem tudta felvenni a 111 kilót, így nem csak a súlycsoportot, hanem az abszolút versenyt is megnyerte.

fotó: facebook

Címkék