Japán hangulat a múzeumkertben

A szombati forró nyári délutánon és estén a várakozást fölülmúlóan sokan voltak kíváncsiak a Magyar Földrajzi Múzeumban rendezett japán estre. Az egyre népszerűbb Múzeumok Éjszakája – ahogy T. Mészáros András polgármester megnyitójában mondta – az ország egyik legsikeresebb kulturális programja.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi kínálat évről évre több érdeklődőt vonz: idén hatszáznál is többen jöttek el a múzeumkertbe, hogy a lehetőségekből szemezgetve ismerkedjenek a távoli, szemünkben egzotikusnak számító ország kultúrájával.

muzeumej-10

muzeumej-06

Akár azáltal, hogy megcsodálták Kércz Tibor fotóművész felvételeit Japán téli vadvilágáról, akár autentikus dobzenét hallgatva a a Kiyo-Kito Taiko együttestől, miközben a teaszertartás rituáléjával vagy a csodás kimonókölteményekkel ismerkedtek.

muzeumej-02

muzeumej-20

A még több információra éhesek végighallgatták a késő estébe-kora éjszakába nyúló előadásokat Japánról. Akinek pedig kevés volt a szemlélődés, az tevékenyen kivehette a részét a programból. El lehetett lesni és persze kipróbálni az origamihajtogatás fogásait, lehetett festeni kokesi babát eredeti, ősi japán minták alapján, de a könyvjelzőkészítés sem hiányzott kínálatból.

muzeumej-30

muzeumej-27

Kicsik és nagyok, anyukák és nagymamák egyforma lelkesedéssel és elszántsággal vették ki részüket a kézműves foglalkozásból.   Az Érdi Csillagászati Klub távcsövei előtt pedig ahogy szállt le az este, úgy nőt az égboltot fürkészni kívánók sora, akik a látványhoz szakszerű magyarázatokat is kaptak.

muzeumej-35(1)

(Fotó: M. Nagy Péter)

 

Címkék