Kosárlabda-pályák épülhetnek két iskolában

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése hétfői rendkívüli ülésén úgy döntött: támogatja azt a célkitűzést, hogy a Kőrösi iskolában két, a Vörösmarty gimnáziumban pedig egy kosárlabda-pálya épülhessen, 70 százalékban Tao-s beruházásból, 9,1 millió forintos városi hozzájárulással. A balodali képviselők nem támogatták az előterjesztést.

Hasonló tartalmaink:

A pályákat a RADO Kosárlabda Sportegyesület alakítaná ki. A pályák építésének várható összköltsége 30,5 millió forint; ebből 9,1 millió forintot Érd önkormányzata fizetne, a fennmaradó 21,4 millió forintot pedig Tao-forrásból biztosítana az egyesület. A 2008 óta működő szervezet célja az is, hogy a Vörösmarty gimnáziumban is elinduljon a kosárlabda utánpótlás-nevelés.

A határozatot 13 igen szavazattal és 4 tartózkodással fogadta el a grémium. Az MSZP-DK-Együtt frakció tartózkodott a voksolásnál; azt, hogy nem támogatják a kezdeményezést, dr. Havasi Márta (DK) az ülést követően azzal magyarázta: önmagában azzal, hogy az iskolában kosárlabda-pályák épüljenek, egyetértenek, ám semmit nem tudnak arról, hogy milyen feltételek mellett fog ez a beruházás megvalósulni, és a lakosság igénybe veheti-e majd a pályákat. Ezzel kapcsolatban dr. Bács István alpolgármester úgy nyilatkozott: a pályákat bárki használhatja, aki az iskola területére jogosult belépni – elsősorban a diákok. Mint hozzáfűzte: dr. Aradszki András országgyűlési képviselő – korábban maga is NB-1-es kosárlabda-játékos – sokat dolgozott azon, hogy Érden szabadtéri kosárlabda-pályák nyithassák meg kapuikat a fiatalok előtt.

A rendkívüli ülésen döntés született arról is, hogy szeptember 1-jétől a közétkezés díját nemcsak csekkes, készpénzes, átutalásos és banki pénztári befizetéssel egyenlítheti ki a lakosság, hanem csoportos díjbeszedési megbízással is. A térítési díj összegét előre, a tárgyhót megelőző hónap 20. napjáig kötelesek megfizetni a szolgáltatást igénybe vevők – kivéve a bölcsődei, óvodai térítési díjat, mert azt utólag, a tárgyhót követő hónap 20. napjáig kell megfizetni.

A közgyűlés határozott arról is, hogy dr. Tóth Judit Elektra szeptember 1-jétől további öt esztendeig ellássa az iskolai és ifjúsági fogászati feladatokat.

 

Címkék