Megkezdődtek a Fenyves-Parkvárosi új óvoda kivitelezési munkái

 A projektet a Magyar Állam és az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásként 300,00 millió Ft-tal támogatja, ami az elszámolható költségek 100% – át jelenti.

Hasonló tartalmaink:

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2016. június 29-én a „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” című VEKOP-6.1.1-15 kódszámú pályázati kiírásra. A 2017. május 15-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2017. június 13-án került aláírásra.

A VEKOP-6.1.1-15-RD2-2016-00003 azonosító számú projekt átfogó célja a régión belüli társadalmi kohézió, a korszerű neveléshez való hozzáférés feltételrendszerének megteremtése, mely hozzájárul a régió hosszú távú versenyképességéhez, valamint a nők arányának növeléséhez a foglalkoztatásban. A Fenyves-Parkvárosi terület óvodai intézménnyel nem ellátott, emiatt Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata egy új 4 csoportos óvoda építését tervezi megvalósítani, amely a hatályos jogszabályoknak megfelel. Az óvoda a Favágó utca 63. szám alatti üres ingatlanon épül, ahol 4 db 60m2-es csoportszoba kerül kialakításra, mely szobánként 20 óvodás gyermek elhelyezésére alkalmas. A tervezett épületben valamennyi funkció (tornaterem, orvosi szoba, öltözők, elkülönítő, nevelőtestületi szoba, stb.) biztosítottá válik. Az óvoda az akadálymentes használat követelményeinek megfelelően lesz kialakítva. A telek déli irányába – a csoportszobák felé – jelentős zöldterület, míg a csoportszobák előtt saját teraszok lesznek kialakítva. A terasz délnyugati részén egy nagyméretű burkolt felületű játszóterasz lesz kiépítve. A teraszon az Európai Uniós előírásoknak megfelelő gyermekjátékok lesznek telepítve, ahol biztonságos gumi burkolat létesül.

A beruházás 2017. augusztusban elindult, amennyiben a munkálatok az ütemterv szerint haladnak az új óvoda várhatóan 2018-ban átadásra kerül.

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

 

Címkék