Kézilabdaünnep, amatőr kupával

Az ÉRD kézilabdacsapata szeptember 2-án megalapította amatőr szakágát, illetve megünnepelte fennállásának 40 éves évfordulóját. 12 baráti társaságokból, munkahelyi közösségekből alakult csapat játszott jó hangulatú és izgalmas mérkőzéseket az ÉRD Amatőr Vándorkupáért, melyet végül az Érdi Polgármesteri Hivatal csapata nyert meg.

Hasonló tartalmaink:

A klub 40 éves évfordulójának, és az amatőr szakág megalakulásának alkalmából megrendezte az ÉRD Amatőr kézilabda kupát. Az eseményt Tekauer Norbert elnök nyitotta meg.

A 12 csapatos torna délelőtti találkozóin a csoportmérkőzések zajlottak, melyek során kialakultak a délutáni helyosztók párosításai. Nagy küzdelemben és látványos gólokban sem volt hiány a jó hangulatú mérkőzéseken, melyet a Rózsaszín síp akcióban edződött ifjúsági kézilabdázók vezettek. A csoportmérkőzések után a vállalkozó kedvűek büntetőt lőhettek “hetesölő” legendánknak, Gridnyeva Szvetlana-nak, majd a FACE TEAM akrobatikus sport színház győri akadémiájának kézilabda show-ját élvezhették a résztvevők.

A látványos program után T. Mészáros András, Érd polgármestere és Tekauer Norbert klubelnök az ÉRD Aréna előtt felavatták a sportcsarnok falán kiállított idővonal táblákat, amelyekre a klub 40 évének legfontosabb eseményei kerültek fel.

T. Mészáros András  ünnepi beszédében kiemelte, hogy Érden a kézilabdának hatalmas közösségépítő ereje van, ami országos, sőt már nemzetközi szintűvé is vált, majd gratulált a Busanban elért tornagyőzelemhez. Ezt követően Janurik Kinga csapatkapitány átadta T. Mészáros András polgármesternek a tavalyi szezon bronzérmét.

Az amatőr szakág „alakuló” bográcsozásán gyűjthettek energiát a játékosok a délutáni helyosztó mérkőzésekre, amelyeken már a helyezésekért folyt a küzdelem. A bronzmérkőzésen maratoni hétméteres párbajt követően a “Még mozgunk” csapata örülhetett, míg a döntőben az “Érdi Polgármesteri Hivatal” együttese bizonyult jobbnak a “Kétbalkezesek” gárdájánál. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a kézilabda mérkőzésekkel párhuzamosan az ÉRD Aréna előtt zajlott ügyességi verseny első három helyezettjét, Horváth Annát, Galkó Tamarát és Bognár Dominikot szólította ki Tekauer Norbert, és adott át egy-egy ajándékcsomagot, majd a torna rangidős játékosa, Schóber János is meglepetésben részesült.

A folytatásban a tornán szereplő csapatokat hívta ki a klub elnöke, és minden résztvevő kapott egy-egy ajándék kulcstartót. Majd következtek a dobogós helyezések: a bronzérmes “Még mozgunk” csapata 35000 forint értékű Irish Dog Pub utalványt nyert, az ezüstérmes “Kétbalkezesek” 49000 forint értékű utalvány boldog nyertesei lettek, míg az ÉRD Vándorkupa első bajnoka az Érdi Polgármesteri Hivatal gárdája lett, akik 70000 Ft erejéig ünnepelhetik meg győzelmüket az Irish Dog Pub-ban.

Az amatőr kézilabda edzések szeptember 12-én, kedden kezdődnek 20 órától. A klub minden amatőr kézilabdázóját várja szeretettel jövő szombaton az ÉRD – Békéscsaba mérkőzésre, amelyre ingyenesen beléphetnek a tagsági kártyájának felmutatásával.

ÉRD Amatőr Vándorkupa végeredménye:

1. Érdi Polgármesteri Hivatal, 2. Kétbalkezesek, 3. Még mozgunk, 4. Feláldozhatók 07, 5. Ifi III. szülők, 6. Vasmű út, 7. Turmix 00’02, 8. U11 Veteránok, 9. Retro Team 2003, 10. Kapureccsentők, 11. Diósdi Nyuggerek, 12. Unikornisok

(Forrás: handballerd.hu, fotó: handballerd.hu)

Címkék