Ismét itt az Európai Sporthét!

Szeptember 23. és 30. között az Európai Bizottság kezdeményezésére rendezik meg az Európai Sporthetet. A program célja a sport és a testmozgás népszerűsítése. Még lehet csatlakozni!

Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak és egész évben továbbra is aktívak maradjanak. A sporthét nem egyszeri esemény, 2015 óta minden szeptemberben megtartják. A rendezvénysorozatot egy nagykövetekből álló csapat segíti, míg hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálja.

Az Európai Sporthét az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok köré épül. A kampány mottója a #BeActive, amely hashtag használatával renferenciakeretként szolgál a meglévő kampányokhoz, eseményekhez, tevékenységekhez.

A program célja, hogy a sport és a testmozgás jelentősen hozzájárul a polgárok jólétéhez. Azonban a testmozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje nem növekszik, sőt, egyes országokban negatív tendenciát mutat.

A Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezetei országszerte számos eseményt szerveznek, ugyanakkor a szervezők örömmel veszik, ha az önkormányzatok is hozzájárulnának a kampány sikeréhez, a lakosság megmozgatásához.

Azok , akik szeretnének szeptember 23. és 30. között non-profit sporteseményt szervezni, és szívesen csatlakoznának az Európai Sporthéthez, itt regisztrálhatnak.

Címkék