Mesterötös és mesterhármasok

Két mesterhármassal ikszelt a Budaörs Sopronban, az Érd rangadót nyert Kaposváron, a Batta két góllal nyert otthon, a Diósd megszerezte első győzelmét, míg a Törökbálint Vattamány Dávid mesterötösével nyert idegenben.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II nyolcadik körében Sopronba látogatott a Budaörs. Bognár György tanítványai a forduló előtt öt találatával a góllövőlistát vezető Sajbán Máté vezetésével Horváth Péter két gólja után fordítottak, hiszen az érdi nevelésű csatár az 58. és 81. perc között háromszor köszönt be, de ez nem volt elég, hiszen Horváth is mesterhármasig jutott, így 3–3 lett a vége.

Merkantil Bank Liga NB II, 8. forduló
Soproni VSE–Budaörs 3–3 (1–0)
Gólszerzők: Horváth Péter (22., 49., 85.), ill. Sajbán Máté (58., 73., 81.)

Az NB III Nyugati csoportjában két bajnokaspiráns csapott össze, hiszen az ötödik körben a Limperger Zsolt által irányított Érdi VSE az Artner Tamás vezette Kaposvári Rákóczi FC-hez látogatott. Az érdiek Szabó Alex öngóljával kerültek előnybe a hatodik percben, ezt követően a 41. percben pedig Kelemen Patrik harcolt ki egy büntetőt, melyet Koós Gábor értékesített. A mezőnyfölényben játszó somogyi csapatnak csak nagy nehézségek árán sikerült szépítenie, amikor Sóron Tibor vette be az érdi kaput, de Kertész Ferencék így is 2–1-re nyertek, s három ponttal léptek el a Rákóczitól. A második helyen a tizenkét pontos Videoton FC II, a harmadikon a PAFC II áll.

NB III, Nyugati csoport, 5. forduló
Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 1–2 (0–2)
Gsz.: Sóron (77.), ill. Szabó A. (6. – öngól), Koós (41. – tizenegyesből)

A Pest megyei első osztályban is az ötödik fordulót rendezték. A Százhalombattai LK az FC Dabas második csapatát látta vendégül, s Pregitzer Gábor és Versits Zsolt góljaival két góllal vezetett a házigazda, de a végjátékban szépítettek a vendégek, viszont a mérkőzés végén Pregitzer lezárt minden kérdést, s meglőtte egymaga második, csapata harmadik gólját.

Pest megyei I. osztály, 5. forduló
Százhalombattai LK–FC Dabas II 3–1 (1–0)
Gsz.: Pregitzer (39., 90.), Versits Zs. (48.), ill. Takács Kornél (85.)

A megye kettő déli csoportjában érdekelt Diósdi TC megszerezte első győzelmét az idényben, miután Szigeti Dávid és Kiss Márk góljaival 2–0-ra verte a Taksony SE második csapatát. Ugyanebben a csoportban a Törökbálinti TC-nél Vattamány Dávid egy félidő alatt ötször köszönt be az Alsónémedinek, s még Obreczán Dániel is betalált, végül Lipők Andrásék 6–3-ra nyertek idegenben.

Pest megyei II. osztály, 4. forduló
Diósdi TC–Taksony SE II 2–0 (0–0)
Gsz.: Szigeti D. (62.), Kiss M. (75.)

Alsónémedi SE–Törökbálinti TC 3–6 (2–6)
Gsz.: Bakó Á. (19.), Szabó N. (24.), Faragó I. (84.), ill. Vattamány (3., 8., 32., 42., 44.), Obreczán (37.)

A megye három délnyugati csoportjában szereplő térségi gárdáknak vegyes volt a hétvégéjük. A Dunafüred-Százhalombatta Szigetszentmártonon, a Tárnok BKSK Délegyházán kapott ki, a Sóskút rangadót nyert Kiskunlacházán, míg az Érdi VSE II hiába játszott óriási mezőnyfölényben, a Szigetbecse minimális helyzetét jól használta ki, s 1–0-ra nyert.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 3. forduló
Szigetszentmárton KSE–Dunafüred-Százhalombatta 2–0 (0–0)
Gsz.: Horváth Márk (47., 70.)

Délegyháza KSE–Tárnok BKSK 3–0 (1–0)
Gsz.: Hrabina (38. – öngól), Dudás J. (86.), Nagy M. (88.)

Kiskunlacháza SE–Sóskút SKE 0–2 (0–0)
Gsz.: Berzéki G. (76. – tizenegyesből), Schlégel (90.)

Érdi VSE  II–Szigetbecse SE 0–1 (0–0)
Gsz.: Badi (54.)

A női Pest megyei Kupa első körét is ezen a hétvégén rendezték, az Érdi VSE hazai környezetben kiütéses, tizenhárom gólos vereséget szenvedett a Baracs SE-től, míg a Tárnok KSK is otthon búcsúzott a sorozattól, miután a Dunaújvárosi PASE 2–0-ra nyert.

Női Pest megyei Kupa, 1. forduló
Érdi VSE–Baracs SE 0–13 (0–8)
Gsz.: Zumbulisz (2., 7.) Bozsik B. (13., 17., 28., 32., 59.), Pasker (26., 50.), Fehérváriné Tokaj (31.), Gyöngyösi (44., 61.), Csőke (45.)

Tárnok KSK–Dunaújvárosi PASE 0–2 (0–0)
Gsz.: Domján B. (51., 76.)

Címkék